Šport > Košarka
8 ogledov

Dragić z ogromnim naskokom dobil priznanje lige

Dragić Lowry Ross Toronto Raptors Phoenix Suns liga NBA Reuters
Goran Dragić je kot tretji član Phoenix Suns v zgodovini kluba osvojil nagrado za igralca, ki je prikazal največji napredek v eni sezoni Lige NBA. Ljubljančan (408 točk) je z velikim naskokom slavil pred članom Indiane Lancom Stephensonom (158).

Od Phoenix Suns pred letošnjo sezono Lige NBA nihče ni pričakoval čudeža, a se mu je ekipa Gorana Dragića še kako približala, saj je bilo arizonsko moštvo s fantastičnim Ljubljančanom prav do konca v igri za nastop v končnici.

Suns so dobili kar 23 tekem več kot v lanski sezoni, medtem ko je Dragić podiral osebne rekorde in prvič nastopil tudi na All-Star Weekendu. Tudi zato mu je strokovna komisija lige v sredo podelila nagrado za igralca, ki je prikazal največji napredek (Kia NBA Most Improved Player Award); kot so razložili na uradni spletni strani (Nba.com), pa nagrada roma v roke tistega igralca, ki je prikazal največji napredek glede na prejšnjo sezono.

Užival v dokazovanju svoje vrednosti

"Ljudje doma so, ko sem šel v NBA, govorili: 'Kmalu se bo vrnil. Ni dovolj dober.' To sezono so govorili, da bomo zmagali le na 16 tekmah, da bomo zgolj skušali priti do čim boljših 'pickov' na naboru," je po objavi za spletno stran kluba (www.suns.com) dejal Dragić.

"Še vedno se spomnim enega citata iz časopisa, kjer je nekdo rekel, da sem najslabši igralec v NBA, in da bi moralo moje ime biti 'Tragić' in ne Dragić. To mi ostaja v glavi. Vsakič, ko sem bil na treningu, sem imel to v glavi. Užival sem, ko sem ljudem dokazal, da nimajo prav. Vedno sem imel v glavi, da lahko igram v tej ligi, da sem dovolj dober ... Seveda pa moraš to dokazati na parketu. V novi sezoni bo to težko preseči, v osebnem smislu, toda zakaj ne? Rad imam izzive."

Prvi po mnenju 65 novinarjev/komentatorjev

Dragić je prejel kar 408 od možnih 1.134 točk, 65 anketirancev ga je uvrstilo na prvo mesto, komisijo pa je sestavljalo 126 ameriških in kanadskih športnih novinarjev ter televizijskih komentatorjev.

Še najbolj se je slovenskemu reprezentantu približal Lance Stephenson (Indiana Pacers/158 točk), Anthony Davis (New Orleans Pelicans/155) je bil tretji. Igralec je dobil po pet točk za prvo mesto, tri za drugo in po eno točko za tretje mesto na glasovnici.

Avto za boj proti boleznim

Dragić je pred začetkom sezone v povprečju dosegal 9,5 točke, sezono pa je zaključil pri povprečne 20,3 točke5,9 podaje in 3,2 skoka na tekmo. Ob tem je edini igralec v Ligi NBA, ki je iz igre zadeval vsaj 50-odstotno in 40-odstotno v metu za tri točke. Na 76 tekmah ga v prvi postavi ni bilo le enkrat, Phoenix pa je v troboju z Dallas Mavericks in Memphis Grizzlies šele v zadnjih kolih ostal brez končnice.

Pokrovitelj izbora Kia Motors America (KMA) bo v imenu Dragića daroval novega sorenta LX cuv organizaciji za boj proti raku, sladkorni bolezni in HIV/AIDS. Nagrada za igralca z največjim napredkom je le del "paketa" v NBA, kjer bodo kmalu razglasili tudi zmagovalca v izboru za najkoristnejšega igralca (MVP), najboljšega obrambnega igralca, šestega igralca in novinca leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.