Šport
21 ogledov

Srbi razbili Brazilce

Srbija, Brazilija EPA
Nekoliko nepričakovano zlahka je Srbija v tretjem četrtfinalu premagala Brazilijo in si tako zagotovila polfinalni nastop proti boljšemu iz para Španija - Francija.

Srbski košarkarji so tretji polfinalisti svetovnega prvenstva v Španiji. V današnjem četrtfinalu v Madridu so s 84:56 (21:17, 37:32, 66:44) premagali nerazpoložene Brazilce. Ob 22. uri je na sporedu še zadnji četrtfinalni obračun, v katerem se bosta pomerili Španija in Francija.

Srbi so za Južnoameričani zaostajali z 2:4, nato pa prevzeli pobudo. Prvo četrtino so dobili z 21:17, nato pa so Brazilci po dveh trojkah Alexa Garcie na začetku druge četrtine povedli s 23:21. Srbija je s šestimi zaporednimi točkami znova vodila, Brazilija je z delnim izidom 7:2 še zadnjič prešla v vodstvo, nato pa je njena igra povsem razpadla. Srbi so na odmor odšli s prednostjo 37:32, nato pa v drugem delu tekmece povsem razbili tekmece. Prvi strelec tekme je bil Miloš Teodosić, ki je dosegel 23 točk, 16 že v prvem polčasu.

"Odigrali smo zelo pametno, opravili smo odlično delo. Na parketu smo bili zbrani vseh 40 minut. Ponosen sem in srečen zaradi mojih igralcev. Potrebovali smo takšen rezultat za našo državo," je bil po dvoboju z Južnoameričani zadovoljen trener srbske izbrane vrste Aleksandar Đorđević, ki se s polfinalnim tekmecem ne obremenjuje: "Če želimo biti najboljši, moramo tudi premagati doslej najboljše."

Srbija se je v polfinalu pridružila Litvi, ki je s 73:61 premagala Turčijo, in reprezentanci ZDA, ki je bila s 119:76 boljša od Slovenije. Ta je po zmagah Srbije in Francije osvojila končno sedmo mesto, v primeru uspeha Brazilcev in Špancev pa bi bili izbranci Jureta Zdovca peti. Šesto mesto bi zasedl, če bi zmagala le ena od slednjih dveh reprezentanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.