Litovska legenda zdaj trener

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Legendarni litovski košarkar Šarūnas Jasikevičius je zaključil športno pot, odslej bo član trenerske ekipe pri žalgirisu.
Oglej si celoten članek

Šarūnas Jasikevičius naj bi že sklenil ustni dogovor s klubom iz Kaunasa. Na treningih Žalgirisa naj bi začel sodelovati čez dva tedna, ko se bo litovski velikan začel pripravljati na novo sezono. Ker prvi trener Gintaras Krapikas sodeluje z reprezentanco na pripravah za svetovno prvenstvo, bo imel glavno besedo na prvih treningih prav nekdanji košarkar Olimpije.

Zdaj 38-letni Jasikevičius je eden najuspešnejših evropskih košarkarjev, saj je štirikrat osvojil tudi Evroligo. To mu je uspelo s tremi različnimi klubi. Z reprezentanco Litve je osvojil bron na olimpijskih igrah leta 2000, zlato leta 2003 na evropskem prvenstvu, ko je bil tudi najkoristnejši igralec turnirja, in bron na EP 2007. V svoji zadnji igralski sezoni je z Žalgirisom osvojil tudi svoj prvi naslov v litovskem državnem prvenstvu.

V izjemno bogati članski karieri je sicer nastopal še za Lietuvos Rytas, Olimpijo, Barcelono, MaccabiIndiano Pacers, Golden State Warriors, Panathinaikos in Fenerbahçe Ülker.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.