Šport
101 ogledov

Litovska legenda zdaj trener

Ostal brez službe - Šarunas Jasikevičius. Žurnal24 main
Legendarni litovski košarkar Šarūnas Jasikevičius je zaključil športno pot, odslej bo član trenerske ekipe pri žalgirisu.

Šarūnas Jasikevičius naj bi že sklenil ustni dogovor s klubom iz Kaunasa. Na treningih Žalgirisa naj bi začel sodelovati čez dva tedna, ko se bo litovski velikan začel pripravljati na novo sezono. Ker prvi trener Gintaras Krapikas sodeluje z reprezentanco na pripravah za svetovno prvenstvo, bo imel glavno besedo na prvih treningih prav nekdanji košarkar Olimpije.

Zdaj 38-letni Jasikevičius je eden najuspešnejših evropskih košarkarjev, saj je štirikrat osvojil tudi Evroligo. To mu je uspelo s tremi različnimi klubi. Z reprezentanco Litve je osvojil bron na olimpijskih igrah leta 2000, zlato leta 2003 na evropskem prvenstvu, ko je bil tudi najkoristnejši igralec turnirja, in bron na EP 2007. V svoji zadnji igralski sezoni je z Žalgirisom osvojil tudi svoj prvi naslov v litovskem državnem prvenstvu.

V izjemno bogati članski karieri je sicer nastopal še za Lietuvos Rytas, Olimpijo, Barcelono, MaccabiIndiano Pacers, Golden State Warriors, Panathinaikos in Fenerbahçe Ülker.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.