Šport > Košarka
51 ogledov

''Ceremonija me je povsem zj***la''

šarunas jasikevičius EPA
Maccabi je svojemu nekdanjemu košarkarju Šarunasu Jasikevičiusu ob vrnitvi v Tel Aviv pripravil prav poseben sprejem, Litovec pa se je po tekmi pritoževal, da ga je ceremonija stala koncentracije.

Košarkarski klub Žalgiris, za katerega igra nekdanji član Uniona Olimpije Šarunas Jasikevičius, je v 10. krogu drugega dela Evrolige gostoval pri Maccabiju in izgubil s 67:77.

Proti svoji nekdanji ekipi je zaigral tudi Jasikevičius, ki je v letih 2004 in 2005 z Maccabijem osvojil dva naslova evropskega prvakva, ob vrnitvi v Tel Aviv pa mu je nekdanji soigralec in pomočnik trenerja izraelskega kluba Nikola Vujčić pripravil poseben sprejem. ''Cel dan sem bil miren. Potem pa je Vujčić naredil prekleto ceremonijo in me povsem zj***l,'' je po porazu dejal nekdanji zmaj, ki je dosegel 11 točk in dve asistenci.

''Imeli smo možnosti za zmago in to je naša zgodba te sezone. Če hočeš v Tel Avivu premagati Maccabi, moraš izkoristiti vsako najmanjšo napako. Ni nam uspelo in Maccabi je izkoristil naše napake,'' je dodal Jasikevičius in priznal, da se sezona ni odvila po pričakovanjih. ''Z rezultatom 1:9 ne moremo biti zadovoljni, a lažje bi bilo, če ne bi imeli možnosti za zmago. Večkrat bi nam lahko uspelo, morali bi imeti tri, štiri zmage. A na koncu je vse to le 'lahko bi', 'morali bi', 'če bi','' je dejal legendarni organizator igre, ki pri 38 letih ne razmišlja o upokojitvi.

''Nočem se posloviti od igre, saj bo po upokojitvi to poglavje zaključeno do konca mojega življenja. Uživam v košarki in ne želim prenehati. Dandanes je nekoliko težje. Včasih čutim, da lahko tekmujem na najvišjem nivoju, včasih pa se počutim starega in počasnega, a o pokoju za zdaj še ne razmišljam,'' je sklenil Litovec.

Kalil se je tudi v Ljubljani

Šarunas Jasikevičius je kariero začel pri košarkarskemu klubu Lietuvos Rytas, v sezoni 1999/2000 pa je igral za Union Olimpijo. Nato se je preselil v Barcelono, kjer je prvič osvojil Evroligo, leta 2003 pa se je pridružil Maccabiju, s katerim je nanizal še dve najprestižnejši evropski tituli. Preizkusil se je tudi v NBA, kjer je igral za Indiano Pacers in Golden State Warriors, v zadnjih nekaj sezonah pa je igral za Panathinaikos, Fenerbahče, Lietuvos Rytas in Barcelono. Lani se je vrnil domov v Kaunas, kjer se je pridružil Žalgirisu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.