Liverpool prodan

Foto: Žurnal24 Steven Gerrard v letošnji sezoni ne bo več oblekel majice Liverpoola. (Foto: Reu
Ameriško podjetje New England Sports Ventures (NESV), ki ima v lasti slovito moštvo v bejzbolu Boston Red Sox, je novi lastnik nogometnega kluba Liverpool.
Oglej si celoten članek

Izvršni odbor angleškega nogometnega kluba Liverpool je sprejel odkupno ponudbo ameriškega podjetja New England Sports Ventures (NESV), je na svoji spletni strani zapisalo moštvo iz Liverpoola.

"Izjemno veseli smo, da smo našli nove lastnike, saj se je klub znašel v nezavidljivem finančnem položaju. NESV izpolnjuje vse zastavljene pogoje, za nameček pa je že vpet in se je tudi izkazal na športnem področju," je na klubski spletni strani zapisal predsednik kluba Martin Broughton.

Novi lastniki moštva iz Anfielda so se obvezali, da bodo v celoti pokrili dolg kluba do Royal Bank of Scotland, ki znaša 282 milijonov funtov, višina celotnega odkupa pa za zdaj še ni znana. Dosedanja ameriška lastnika Liverpoola Tom Hicks in George Gillett sta že letošnjega aprila poskušala prodati Liverpool za 800, nato pa svojo ponudbo znižala na 600 milijonov funtov. Treba je omeniti, da sta Hicks in Gillett za Liverpool leta 2007 odštela 250 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.