Šport > Nogomet
17 ogledov

Liverpool prodan

Steven Gerrard v letošnji sezoni ne bo več oblekel majice Liverpoola. (Foto: Reu Žurnal24 main
Ameriško podjetje New England Sports Ventures (NESV), ki ima v lasti slovito moštvo v bejzbolu Boston Red Sox, je novi lastnik nogometnega kluba Liverpool.

Izvršni odbor angleškega nogometnega kluba Liverpool je sprejel odkupno ponudbo ameriškega podjetja New England Sports Ventures (NESV), je na svoji spletni strani zapisalo moštvo iz Liverpoola.

"Izjemno veseli smo, da smo našli nove lastnike, saj se je klub znašel v nezavidljivem finančnem položaju. NESV izpolnjuje vse zastavljene pogoje, za nameček pa je že vpet in se je tudi izkazal na športnem področju," je na klubski spletni strani zapisal predsednik kluba Martin Broughton.

Novi lastniki moštva iz Anfielda so se obvezali, da bodo v celoti pokrili dolg kluba do Royal Bank of Scotland, ki znaša 282 milijonov funtov, višina celotnega odkupa pa za zdaj še ni znana. Dosedanja ameriška lastnika Liverpoola Tom Hicks in George Gillett sta že letošnjega aprila poskušala prodati Liverpool za 800, nato pa svojo ponudbo znižala na 600 milijonov funtov. Treba je omeniti, da sta Hicks in Gillett za Liverpool leta 2007 odštela 250 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.