Liverpool za Božič prvi, na silvestrovo peti

Foto: Reuters Eto'o Chelsea Liverpool Foto: Reuters Chelsea Liverpool Foto: Reuters Suarez Terry Ivanović Chelsea Liverpool Foto: Reuters Škrtel Čech gol Chelsea Liverpool Foto: Reuters Škrtel David Luiz Čech Chelsea Liverpool Foto: Reuters Škrtel Suarez Chelsea Liverpool Foto: Reuters Sterling Ashley Cole Chelsea Liverpool Foto: Reuters Oscar Hazard Chelsea Liverpool Foto: Reuters Lucas Leiva Willian Chelsea Liverpool Foto: Reuters Eto'o Mignolet Chelsea Liverpool Foto: Reuters Eto'o Chelsea Liverpool Foto: Reuters Eto'o Oscar Chelsea Liverpool Foto: Reuters Suarez Terry Chelsea Liverpool Foto: Reuters Čech Chelsea Liverpool Foto: Reuters Škrtel Terry Chelsea Liverpool Foto: Reuters Giroud Krul Newcastle Arsenal Foto: Reuters Wilshere Santon Newcastle Arsenal Foto: Reuters Walcott Debuchy Newcastle Arsenal Foto: Reuters Giroud Krul Newcastle Arsenal Foto: Reuters Giroud Krul Newcastle Arsenal Foto: Reuters Giroud Newcastle Arsenal Foto: Reuters Szczesny Krul Newcastle Arsenal Foto: Reuters Coleman Everton Southampton Foto: Reuters Gaston Ramirez Everton Southampton Foto: Reuters Kelvin Davis Lukaku Everton Southampton Foto: Reuters Lukaku Everton Southampton Foto: Reuters Lukaku Kelvin Davis Everton Southampton
Angleški prvoligaši so opravili še zadnje tekmovalne obveznosti v letu 2013. Arsenal je z golom Olivierja Girouda minimalno zmagal v Newcastlu (0:1), Everton je bil boljši od Southamptona (2:1), Tottenham pa od Stoka (3:0). Derbi med Chelseajem in Liverpoolom je pripadel Londončanom (2:1).
Oglej si celoten članek

Derbi kola na stadionu Stamford Bridge se je začel eksplozivno. Že v tretji minuti je Samuel Eto'o z izjemno brezobzirnim startom podrl Jordana Hendersona, a je Kamerunec začuda ušel kazni. Le-ta pa je nato le prišla, a v obliki gola Liverpoola. Prosti strel je izvedel Philippe Coutinho in podal na prvo vratnico, do strela je ob svojem "prijatelju" Branislavu Ivanoviću prišel Luis Suárez in zadel prav Srba,  Martinu Škrtelu pa nato iz bližine ni bilo težko zadeti praznega gola. Odgovor Chelseaja je prišel že v naslednjem napadu, toda po akciji Edena Hazarda je Glen Johnson (prvi nakup Romana Abramoviča) na golovi črti preprečil izenačenje. V 9. minuti je po prostem strelu z glavo zapretil še Gary Cahill in za malo zgrešil daljši kot gola Simona Mignoleta. Gostujoči vratar se je moral izkazati v 12. minuti po natančnem strelu Franka Lamparda z razdalje.

Do zasluženega poravnanja izida je nato le prišlo v 17. minuti. Oscar je v zaključku polprotinapada skušal oddati žogo na desno, a je pri tem zadel branilca MamadoujaSakhoja, okroglo usnje se je srečno odbilo v linijo teka Hazarda, Belgijec pa je s plasiranim strelom z okrog 17 metrov izenačil na 1:1. Chelsea je še naprej imel pobudo, čeprav se je tudi Liverpool začel ponovno prebujati in spet prihajati pred gol domačih. A v 34. minuti so Blues dokončali preobrat. Po predložku z desne je do žoge v kazenskem prostoru srečno prišel Oscar in uspel podati pred  vrata, tam pa je Eto'o matiral Mignoleta z golom z drsečim stratom. Do konca polčasa je bilo na zelenici spet vzpostavljeno ravnotežje, večjih priložnosti nismo več videli in na odmor je s prednostjo odšla četa Joséja Mourinha.

Sakho v Čechovo prečko

Tudi na začetku drugega polčasa bi gostje lahko zadeli na podoben način, kot v prvem. Na predložek Hendersona z desne strani je najbolje reagiral Sakho, prišel do zahtevnega strela z glavo, ki pa je zadel prečko gola Petra Čecha. Nedolgo zatem je obramba Redsov storila napako na drugi strani, po kateri je do čiste priložnosti (iz očitnega prepovedanega položaja) prišel Eto'o, toda Mignolet je Kameruncu dobro zaprl bližnji kot in mu preprečil drugi zadetek. Po 15 minutah nadaljevanja je Brendan Rodgers zamenjal Joea Allena z mladeničem Bradom Smithom, za Avstralca z angleškim potnim listom je bil to debi v ligi. 

Moštvo z Anfielda je prevzelo pobudo in imelo žogo več časa v svoji posesti, Chelsea se je osredotočil na protinapade. V 72. minuti je žogo pred golom Liverpoola ukradel Oscar, nameril pa je kakšen meter mimo daljše vratnice. Na drugi strani mu je po dveh minutah odgovoril Johnson, Čech je neugodno žogo zanesljivo odbil v kot.

V 80. minuti bi gostje kaj lahko dobili enajstmetrovko po neumnosti Eto'oja. Kamerunec je s hrbta zrušil Suáreza, potem ko je žogo Urugvajcu že speljal César Azpilicueta, a glavni sodnik Howard Webb se ni odločil za najstrožjo kazen. V zadnji minuti rednega dela bi zmago lahko zapečatil rezervist Fernando Torres, toda po lepem prodoru z desne strani, ob katerem si je stegensko mišico poškodoval Sakho, je sprožil preslabotno za Mignoleta. Španec je tako še vedno ostal brez gola proti svojemu bivšemu klubu. V sodnikovem dodatku se je po ostrem startu Oscarja nad rojakom Lucasom Leivo zaiskrilo med obema enajstericama, a to je bil tudi konec dvoboja, po katerem je Mourinho z značilnimi kretnjami spodbujal občinstvo. Chelsea je spet le dve točki za vodilnim Arsenalom, Liverpool je sedaj šele peti s šestimi točkami zaostanka. Pred Redse so na lestvici skočili tudi njihovi mestni rivali, nogometaši Evertona, ki so v dvoboju dveh presenečenj sezone premagali Southampton.

Giroud sestrelil srake, Arsenal spet na vrhu lige

Foto: Reuters Giroud Krul Newcastle Arsenal Z zmago na severovzhodu Anglije so se Topničarji spet povzpeli na vrh lestvice Premier league. "Srake" bi si glede na prikazano sicer zaslužile točko, a je presodila individualna kvaliteta in izkoriščena priložnost Olivierja Girouda.  

Srečanje na St. James Parku, kjer je Arsenal nazadnje izgubil leta 2005, v prvem polčasu ni ponudilo veliko napadalne igre in priložnosti. Povsem v zaključku prvega dela je po odbiti žogi s strelom z roba kazenskega prostora močno sprožil Moussa Sissoko, Wojciech Szczęsny pa je strel, ki je letel na prečko, z refleksno obrambo potisnil v kot. Tudi drugi polčas se je začel s priložnostjo Newcastla, poskus Mathieuja Debuchyja z glavo je stresel okvir vrat. 

Skakal je tudi Krul

Kazen za zapravljeno je prišla v 65. minuti. Theo Walcott je izvajal prosti strel rahlo z leve strani, poslal je visok predložek pred gol, tam pa je Giroud malce spremenil smer žogi in prevaral vratarja Tima Krula. Pet minut kasneje bi Anglež in Francoz lahko odločila srečanje, a je strel Walcotta ubranil Krul, Giruod pa je nato povsem zgrešil žogo in odbitek poslal precej mimo praznega gola.

V zadnjih minutah smo videli hud pritisk domačih, Arsenal se je povsem osredotočil na obrambo. Domačim je v sodnikovem dodatku ob predložkih prišel pomagat tudi vratar, Hatem ben Arfa pa je po lepem preigravanju rojaka Mathieuja Flaminija zapravil zadnjo izdelano situacijo za izenačenje. Obračun je bil v zaključku precej živčen, domače občinstvo je huronsko pozdravljalo ponavljajoče se napade "srak", toda Londončani so vzdržali in se vrnili na vrh lestvice.

Toffees nazaj na zmagovita pota

Everton se je pobral po presenetljivem domačem porazu proti Sunderlandu (0:1) v četrtek in tokrat na Goodison Parku ugnal drugo najlepše presenečenje prvenstva Southampton (2:1). "Toffees" so povedli z golom Sheamusa Colemana na začetku srečanja, sredi nadaljevanja je za "svetnike" izenačil Gastón Ramirez. Domači pa so bili po vsega treh minutah spet v vodstvu, udaril je Romelu Lukaku in Everton obdržal le pet točk stran od vodilnega Arsenala.

Angleška liga, 19. kolo:

West Ham United : West Bromwich Albion 3:3 (1:2)
J. Cole (4), Maïga (65), Nolan (67); Anelka (41, 45), Berahino (69)

Aston Villa : Swansea City 1:1 (1:1)
Agbonlahor (7); Lamah (36)
Zabret (City) je bil na klopi.

Hull City : Fulham 6:0 (0:0)
El Mohamady (49), Koren (60, 84), Boyd (63), Huddlestone (67), Fryatt (74)
Koren (City) je odigral celo tekmo.

Manchester City : Crystal Palace 1:0 (0:0)
Džeko (66)

Norwich City : Manchester United 0:1 (0:0)
Welbeck (57)

Cardiff City : Sunderland 2:2 (1:0)
Mutch (6), Campbell (58); Fletcher (83), Colback (90)
Velikonja (Cardiff) ni bil v postavi.

Everton : Southampton 2:1 (1:0)
Coleman (9), Lukaku (74); Ramirez (71)

Newcastle United : Arsenal 0:1 (0:0)
Giroud (65)
Vučkić (Newcastle) je na krajši posoji pri Rotherhamu (League 1).

Tottenham Hotspur : Stoke City 3:0 (1:0)
Soldado (37/11m), Dembélé (65), Lennon (69)

Chelsea : Liverpool 2:1 (2:1)
Hazard (17), Eto'o (34); Škrtel (3)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:25 29. December 2013.

    Mourinho še nikoli ni bil realen. Priznam pa, da je strokovnjak v destrukciji igre in igre na protinapade, seveda pa …

  • 19:50 29. December 2013.

    http://MegaStoon.Com/?share=237487

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.