Liz Cambage: dekle, ki je prvič zabilo na OI

Foto: Reuters liz cambage avstralija Foto: Reuters liz cambage avstralija Foto: Reuters liz cambage avstralija Foto: Reuters liz cambage avstralija Foto: Reuters liz cambage avstralija
Kolikokrat ste videli zabiti dekle? Liz Cambage je kar 203 centimetre visoka avstralska košarkarica, ki s svojo ekipo blesteče nastopa v Londonu. Košarkarski svet je osupnila z zabijanjem - in to prvim na olimpijskih igrah.
Oglej si celoten članek

Liz Cambage smo izbrali za zvezdo dneva, ker je zabila - da, prav ste prebrali - na obračunu skupine B olimpijskega turnirja proti Rusiji. In to prvič v življenju! Enaindvajsetletna, kar 203 centimetre visoka košarkarica, ki je bila s 17 točkami prva avstralska strelka, je bila nad tem celo sama presenečena. To je bilo prvo zabijanje v zgodovini olimpijskih iger.

"Videla sem, da se mi odpira prostor. Ne vem, zdi se mi mit neka zunajtelesna izkušnja. Nisem razmišljala o tem, čudno je bilo,“ je dejala avstralska velikanka, ki je je – kako pomenljivo – rodila v Londonu nigerijskemu očetu in avstralski ammi, s katero sta se kasneje odselili v njeno domovino. Prizava, da ji je zabijati kar malo – nerodno: "Vsi hočejo, da to počnem, vendar ko pride trenutek, priložnost za zabijanje, me je malo sram.“

Zmaga Avstralk nad Rusijo – njihova tretja na četrti tekmi – je popeljala trikratne olimpijske podprvakinje na vrh skupine B. Seveda pa si želijo tudi na vrh turnirja. V Pekingu so kengurujke izgubile v finalu, Liz pa je izgubljeni finale spremljala po televiziji. Lani je bila sicer izbrana na draftu kto druga, vendar pa se kljub temu podaja na Kitajsko, v klub Zheijang Chouzhou.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.