Šport
28 ogledov

Liz Cambage: dekle, ki je prvič zabilo na OI

liz cambage avstralija
1/5
Reuters
Kolikokrat ste videli zabiti dekle? Liz Cambage je kar 203 centimetre visoka avstralska košarkarica, ki s svojo ekipo blesteče nastopa v Londonu. Košarkarski svet je osupnila z zabijanjem - in to prvim na olimpijskih igrah.

Liz Cambage smo izbrali za zvezdo dneva, ker je zabila - da, prav ste prebrali - na obračunu skupine B olimpijskega turnirja proti Rusiji. In to prvič v življenju! Enaindvajsetletna, kar 203 centimetre visoka košarkarica, ki je bila s 17 točkami prva avstralska strelka, je bila nad tem celo sama presenečena. To je bilo prvo zabijanje v zgodovini olimpijskih iger.

"Videla sem, da se mi odpira prostor. Ne vem, zdi se mi mit neka zunajtelesna izkušnja. Nisem razmišljala o tem, čudno je bilo,“ je dejala avstralska velikanka, ki je je – kako pomenljivo – rodila v Londonu nigerijskemu očetu in avstralski ammi, s katero sta se kasneje odselili v njeno domovino. Prizava, da ji je zabijati kar malo – nerodno: "Vsi hočejo, da to počnem, vendar ko pride trenutek, priložnost za zabijanje, me je malo sram.“

Zmaga Avstralk nad Rusijo – njihova tretja na četrti tekmi – je popeljala trikratne olimpijske podprvakinje na vrh skupine B. Seveda pa si želijo tudi na vrh turnirja. V Pekingu so kengurujke izgubile v finalu, Liz pa je izgubljeni finale spremljala po televiziji. Lani je bila sicer izbrana na draftu kto druga, vendar pa se kljub temu podaja na Kitajsko, v klub Zheijang Chouzhou.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.