Šport
16 ogledov

Wiggins: Nikoli več tako sladko

Bradley Wiggins Reuters
Mož, ki so ga po zmagi na letošnjem Touru označili za najpomembnejšega človeka z zalizci po Elvisu Presleyju, je v vožnji na čas po pričakovanju ugnal vse tekmece in se za vedno vpisal v zgodovino britanskega športa.

S prepričljivim kronometrom (44 kilometrov) je Bradley Wiggins prišel do svoje sedme kolajne na olimpijskih igrah, četrte zlate. Po številu osvojenih kolajn je zdaj najboljši že Britanec, po številu zlatih kolajn pa je pred njim le še sloviti veslač Steven Redgrave.

"Menim, da v moji karieri nič več ne bo preseglo tega trenutka. To je to. Nikoli več ne bo tako sladko. To je neverjetno," je po zmagi pred številnimi domačimi gledalci dejal Wiggins. Nato je še dodal: "Danes sem moral priti do zlata. Kaj ti koristi sedem kolajn, če niso prave barve? Zdaj imam štiri zlata odličja in moram nadaljevati do Ria, da bom prišel do petega. Že to, da sem omenjen v isti sapi kot Sir Steve Redgrave in Sir Chris Hoy je nekaj posebnega."

Najhitrejši mož z zalizci na kolesu je pred kratkim že postal britanski heroj z zmago na Touru, zdaj pa je še dodatno segel v srca svojim rojakom. Zdaj 32-letni kolesar je sicer prve olimpijske kolajne osvojil na velodromih. Leta 2000 je bil v Sydneyju član bronaste ekipe v zasledovalni vožnji, štiri leta kasneje pa je v Atenah postal prvi Britanec v 40 letih s tremi kolajnami na enih igrah. V Pekingu je nato zmagal v posamični in ekipni zasledovalni tekmi.

V Londonu je tako osvojil svojo prvo kolajno na cesti, na kronometrih pa ni bil poražen od lanskega svetovnega prvenstva, ko ga je premagal Nemec Tony Martin. Ta je tokrat prišel do srebra, za zmagovalcem pa je zaostal 42 sekund. Wiggins je za Nemcem zaostajal po prvih devetih kilometrih, na 18-ih pa si je že privozil 11 sekund prednosti. Nato je sledil le še vpis v zgodovino britanskega športa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.