Šport
16 ogledov

Brajkovič deseti, Wiggins junak

jani brajkovič olimpijske igre Stanko Gruden/STA
Kolesar Jani Brajkovič je uspešno končal olimpijski kronometer. Uvrstil se je na rob prve deseterice, veliki britanski junak pa je znova Bradley Wiggins.

Slovenski kolesar Jani Brajkovič je s 44 kilometri vožnje na čas opravil v času 54:09.72. Belokranjec je odlično stopnjeval svojo vožnjo, saj je v drugem delu proge prehitel kar nekaj kolesarjev, na koncu pa se je uvrstil na deseto mesto. Na cestni vožnji je bil v soboto 20.

Moj nastop je bil soliden, ne pa perfekten. Trenutno več od tega nisem mogel storiti,” je dejal Brajkovič, ki je izpolnil cilje slovenskega tabora. “Deseterica je bila naša želja. Osebno sem mislil, da bo še kakšno mesto višje, toda na dva kolesarja, ki sta bila pred njim, nisem računal. Vseeno je to glede na konfiguracije proge, ki ni bila po Janijevem okusu, vrhunski rezultat. Samo poglejmo, kakšne specialiste je premagal,” je bil zadovoljen selektor slovenske reprezentance Martin Hvastija.

Smetana na torti

Za veliko veselje Britancev je poskrbel Bradley Wiggins. Ta je zanesljivo ugnal tekmece in po zmagi na Dirki po Franciji osvojil še naslov olimpijskega prvaka. Wiggins, ki je v preteklosti kolajne osvajal že na velodromih, je sicer prišel že do svoje sedme olimpijske kolajne in je v tem pogledu najuspešnejši Britanec v zgodovini olimpijskih iger. Wiggins je kronometer prikolesaril v 50 minutah in slabih 40 sekundah s povprečno hitrostjo 52,113 km/h.

Fantastična sezona je dobila svojo smetano na torti. Ne morem reči, da zmage nisem pričakoval, a vseeno nisem verjel, da bo šlo vse tako gladko,” je dejal Wiggins, ki ima zdaj štiri zlate kolajne, prve tri je osvojil na stezi, za veslačem Stevenom Redgrevom pa še vedno zaostaja za eno: “Zaenkrat to težko potrdim, toda verjamem, da bom peto zlato lovil v Riu.

Na zmagovalni oder se je kot drugi povzpel Nemec Tony Martin (+ 42,0), britansko slavje pa je dopolnil Christopher Froome (1:08,33). Švicar Fabian Cancellara, ki je padel na cestni dirki, je bil le sedmi in se je tako poslovil od olimpijskega naslova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.