Ljubljančani drugič v nizu dobili infarktno končnico

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V najmočnejši regionalni košarkarski ligi se je nedeljski spored začel z dvobojem med Cibono in Cedevito Olimpijo.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so se drugič zapored izvlekli skozi šivankino uho. Potem ko so v prejšnjem krogu po dveh podaljških premagali zadnjeuvrščeno Mego Bemax, so v Zagrebu v izdihljajih tekme novi dve točki vpisali še proti Ciboni (82:84), ki je v tekmo po treh porazih v nizu vstopila iz zadnjih pozicij na lestvici.

Ljubljančani so koledarsko leto zaključili s četrto zmago v zadnjih petih nastopih, skupno deseto v ligi ABA, ki jih uvršča na vrh razpredelnice. Dve tesni zmagi so lepa vzpodbuda za zasedbo Slavena Rimca, ki se bo v naslednjih dveh mesecih in pol več ali manj posvetila nastopom v ligi ABA, saj si uvrstitve v drugi del evropskega pokala ni izborila, v državno prvenstvo pa se bo vključila šele marca.

Enako kot prejšnji teden v Tivoliju je bil tudi v dvorani Dražena Petrovića junak zmage kapetan Jaka Blažič. Šest sekund pred iztekom časa je zadel tri proste mete, ki so Cedevito Olimpijo pripeljali do vodstva 84:82. V zadnjem napadu so domači dvakrat poskusili z metoma za tri točke, a oba poskusa Filipa Bundovića sta bila premalo natančna.

Prva strelca Cedevite Olimpije sta bila Ryan Boatright (17 točk, trojke 4:5, 5 podaj) in Jaka Blažič (14 točk, 5 skokov, 5 podaj), ki sta poskrbela tudi za ključne točke v končnici tekme. Boatright je v zadnjih dveh minutah in pol dosegel sedem točk, Blažič pa pet. Dvomestno število točk pri Ljubljančanih, ki so zgrešili deset prostih metov in skok izgubili s 30:35, sta imela še Mikael Hopkins (13 točk, 9 skokov) in Maik Zirbes (12 točk, met iz igre 5:7).

Lolek in Bolek Nadarjeni Slovenec bo odslej igral v Evroligi

ABA, 13. kolo:

Cibona - Cedevita Olimpija 82:84 (17:26, 21:13, 24:22, 20:23)
Gibson 20; Boatright 17 (5 as), Blažič 14 (5 as), Hopkins 13 (9 sk).

Krka - Zadar

Partizan - Koper Primorska

Igokea - Mornar Bar 98:91 (28:29, 18:16, 26:27, 26:19)

PONEDELJEK:
Budućnost - Crvena zvezda
Mega Bemax - FMP Beograd

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.