Šport > Košarka
915 ogledov

Nadarjeni Slovenec bo odslej igral v Evroligi

Žan Mark Šiško Koper Primorska/Žiga Mikeli
Koper Primorska bo prejel odškodnino.

Eden najbolj nadarjenih slovenskih košarkarjev, 22-letni Žan Mark Šiško, je tudi uradno novi član evroligaša Bayerna iz Münchna. Novico je na šaljiv način preko Twitterja sporočil njegov agent Miško Ražnatović - "Nekoč sta bila v središču pozornosti Lolek in Bolek, zdaj sta jim šov ukradla Miško in Šiško. V kinodvoranah po vsej Nemčiji."

Šiško, ki je trenutno prvi podajalec v ligi Aba s skoraj desetimi asistencami na tekmo, je tako peti član slovenskega državnega in pokalnega prvaka Kopra Primorske, ki je zaradi finančnih težav kluba zapustil slovensko obalo. Pred njim so odšli Marko Jagodić Kuridža, Marijan Čakarun, Lance Harris in Stephen Holt, prav tako pa tudi trener Jurica Golemac. Za razliko od omenjenih naj bi Koper Primorska za slovenskega bisera prejela primerno odškodnino.

Žan Mark Šiško, ki ima v ligi Aba povprečje slabih devet točk na tekmo, v državnem prvenstvu pa 10,4 točke, bo tako postal edini v Sloveniji rojeni igralec, ki bo nastopal v evroligi. Bayern München je z izkupičkom 6-9 trinajsti v osemnajstčlanski evroligi, v nemškem prvenstvu pa brez poraza prepričljivo vodi.

Stoosemindevetdeset centimetrov visoki košarkar iz Ljubljane, je kariero začel pri Unionu Olimpiji, nato je bil krajši čas član Škofje Loke, Cibone, dve leti Ilirije, od 2018 pa Kopra Primorske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice