"Ljubno bo postalo ženska Planica"

Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna tepeš Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna peterka požun Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna vtič Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna požun Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna požun Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna triplat Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna kürner čad Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna peterka Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna peterka požun Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna triplat Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna peterka triplat Foto: Boštjan Tacol smučarske skakalke tiskovna vtič požun
Slovenske smučarske skakalke so se s strokovnim vodstvom ozrle na minule tri tekme svetovnega pokala in tudi proti zgodovinski prvi tekmi tega tekmovanja na slovenskih tleh na Ljubnem ob Savinji.
Oglej si celoten članek

"V naslednjih letih bo Ljubno postalo ženska Planica," je med drugim dejal Rajko Pintar, predsednik organizacijskega komiteja tekem za svetovni pokal smučarskih skakalk na Ljubnem, ki bosta premierno 11. in 12. februarja. Dodal je, da so priznanje organizatorjem izrekli ugledni člani Mednarodne smučarske zveze (FIS) na čelu z Walterjem Hoferjem. "Zagotavljamo vam dobro počutje in pogoje. Naši topovi bruhajo sneg, predvsem ponoči. Skakalnica je odeta v belino. Težav s pripravo tekem ne pričakujem, zato pa pričakujem tri do pet tisoč gledalcev vsak dan," je dodal Pintar.

Slovenske skakalke sicer uspešno tekmujejo v prvi sezoni svetovnega pokala. Za njimi so tri tekme, ena v Lillehammerju in dve v Hinterzartnu. Tam se je Maja Vtič zavihtela na četrto mesto, v skupnem seštevku pa je najboljša, na šestem mestu Zagorjanka Katja Požun: "Moje rezerve so v glavi. Nisem še sestavila dveh dobrih skokov. Sicer pa na sezono gledam pozitivno, uživam in upam, da bom konstantno skakala na takšni ali višji ravni."

Z dekleti je zadovoljen tudi njihov trener Matjaž Triplat, ki pa niti najmanj ne dvomi, da so sposobna še višjih (in daljših) dosežkov: "Na vseh tekmah so bili zelo težki pogoji. V Lillehammerju in Hinterzartnu sta nas ovirala sneženje in veter, vendar me veseli, da se znajdemo tudi v takšnih razmerah. Bolj kot z rezultati sem zadovoljen s tem, da gre tehnična struktura gibanja (pri slovenskih skakalkah, op. a.) v pravo smer. Rezultati so pričakovani. Januarsko in februarsko obdobje z domačimi tekmami pa je za nas ključno."

"Skoke sem dvignila na solidno raven. To še ni to, kar si želim, a verjamem, da bom prišla tja, kjer sem že bila. Zdaj spet uživam na tekmah, v vsakem skoku je manj napak. Tekma v Ljubnem je dodatna spodbuda, vedno se zbere veliko število ljudi, kar ti da dodatno spodbudo," pa je novinarjem dejala Maja Vtič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.