Šport
11 ogledov

"Ljubno bo postalo ženska Planica"

Maja Vtič
1/12
Aljoša Rebolj
Slovenske smučarske skakalke so se s strokovnim vodstvom ozrle na minule tri tekme svetovnega pokala in tudi proti zgodovinski prvi tekmi tega tekmovanja na slovenskih tleh na Ljubnem ob Savinji.

"V naslednjih letih bo Ljubno postalo ženska Planica," je med drugim dejal Rajko Pintar, predsednik organizacijskega komiteja tekem za svetovni pokal smučarskih skakalk na Ljubnem, ki bosta premierno 11. in 12. februarja. Dodal je, da so priznanje organizatorjem izrekli ugledni člani Mednarodne smučarske zveze (FIS) na čelu z Walterjem Hoferjem. "Zagotavljamo vam dobro počutje in pogoje. Naši topovi bruhajo sneg, predvsem ponoči. Skakalnica je odeta v belino. Težav s pripravo tekem ne pričakujem, zato pa pričakujem tri do pet tisoč gledalcev vsak dan," je dodal Pintar.

Slovenske skakalke sicer uspešno tekmujejo v prvi sezoni svetovnega pokala. Za njimi so tri tekme, ena v Lillehammerju in dve v Hinterzartnu. Tam se je Maja Vtič zavihtela na četrto mesto, v skupnem seštevku pa je najboljša, na šestem mestu Zagorjanka Katja Požun: "Moje rezerve so v glavi. Nisem še sestavila dveh dobrih skokov. Sicer pa na sezono gledam pozitivno, uživam in upam, da bom konstantno skakala na takšni ali višji ravni."

Z dekleti je zadovoljen tudi njihov trener Matjaž Triplat, ki pa niti najmanj ne dvomi, da so sposobna še višjih (in daljših) dosežkov: "Na vseh tekmah so bili zelo težki pogoji. V Lillehammerju in Hinterzartnu sta nas ovirala sneženje in veter, vendar me veseli, da se znajdemo tudi v takšnih razmerah. Bolj kot z rezultati sem zadovoljen s tem, da gre tehnična struktura gibanja (pri slovenskih skakalkah, op. a.) v pravo smer. Rezultati so pričakovani. Januarsko in februarsko obdobje z domačimi tekmami pa je za nas ključno."

"Skoke sem dvignila na solidno raven. To še ni to, kar si želim, a verjamem, da bom prišla tja, kjer sem že bila. Zdaj spet uživam na tekmah, v vsakem skoku je manj napak. Tekma v Ljubnem je dodatna spodbuda, vedno se zbere veliko število ljudi, kar ti da dodatno spodbudo," pa je novinarjem dejala Maja Vtič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.