Ljudje nas še vedno gledajo kot mafijce

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski nogomet je v ponedeljek znova razburkala vest, da so policisti aretirali več oseb, ki jih sumijo sodelovanja pri nezakonitih stavnicah. Giovanni Trapattoni omenjene novice ni sprejel najbolje.
Oglej si celoten članek

Sloviti Giovanni Trapattoni je z irsko reprezentanco začel drugi del priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo. Italijan je svoje varovance popeljal v svojo domovino, natančneje v Toskano. Že prvo jutro pa ga je pričakala šokantna novica – v Italiji je izbruhnila nova afera zaradi nezakonitih stav.

Policija je pridržala 19 ljudi, med katerimi je tudi kapetan Lazia Stefano Mauri in še nekaj igralcev iz italijanskih klubov v prvi in drugi ligi. Policisti so obiskali tudi tabor italijanske reprezentance, kjer so opravili pogovor z branilcem Domenicom Criscitom, ki je osumljen, da je sodeloval pri nameščanju vsaj ene tekme. Criscito je seveda ostal brez nastopa na Euru, medtem ko je Trapattoni o vsem skupaj dejal: "To so strašne novice. Več let delam izven Italije in lahko rečem, da ustvarjamo slabo sliko o nogometu. Ljudje nas še vedno gledajo kot mafijce. To škodi vsem."

Nekdanji italijanski selektor je še dodal: "Odziv reprezentance? Jasno je, da bodo nekateri nezadovoljni, če ne gre za resnico. V nasprotnem primeru pa naj se italijanski nogomet dokončno očisti."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.