Ljudski vrt osrečil Špance, Stožice Portugalce

Foto: Epa
Foto: Epa
Odigrane so bile četrtfinalne tekme evropskega prvenstva za igralce v kategoriji U21.
Oglej si celoten članek

Mlada nogometna reprezentanca Španije je v Ljudskem vrtu po podaljšku (2:1) premagala Hrvaško in se uvrstila v polfinale. Potem ko so bili Španci zanesljivi v "slovenski" skupini B in osvojili prvo mesto, so se dolgo mučili s hrvaškimi vrstniki. Odrešil jih je rezervist Javi Puado.

Španci so povedli v 66. minuti, ko je po levi strani prodiral najbolj aktiven nogometaš na mariborski zelenici Bryan Gil. Žogo je spravil v osrčje kazenskega prostora, Puado pa jo je zlahka preusmeril v gol. Varovanci Igorja Bišćana se niso vdali in v 92. minuti dobili enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Luka Ivanušec.

V podaljšku so Španci prevladovali. V 110. minuti je dolgo podajo Marca Cucurelle pred vrati sprejel Puado in odločil tekmo.

Ponovil izrečeno Hrvaški nogometaš o tem, da bi zaigral za Slovenijo

Foto: Profimedia Portugalska Italija Stožice Euro U21

Reprezentanca Portugalske je v ljubljanskih Stožicah po podaljšku premagala Italijo(5:3). V pravi poslastici z osmimi zadetki so bili na koncu uspešnejši Portugalci, ki tako ostajajo v boju za prvi naslov na EP do 21 let. 

Portugalci so odločno začeli, že v šesti minuti pa je Dany Mota s škarjicami sijajno zaključil za hitro vodstvo. V 30. minuti so Portugalci po še enem kotu povišali vodstvo, spet je zabil Mota. Italijani so pred polčasom znižali, tudi sami so zadeli po kotu, uspešen je bil Tommaso Pobega.

V 58. minuti so Portugalci povedli s 3:1 po golu Gonçala Ramosa. Toda le dobro minuto kasneje so Italijani vrnili udarec, zaključil je Gianluca Scamacca. Za podaljšek je v zaključku rednega dela mrežo zatresel rezervist Patrick Cutrone.

V podaljšku so Italijani takoj ostali brez izključenega Mattea Lovata. Portugalci so številčno premoč kronali v 109. minuti, ko je zadel Jota. Piko na i portugalski zmagi je v 119. postavil rezervist Francisco Conceição po lepi samostojni akciji.

Razkril vse Zidane odprl dušo: "To so pravi razlogi, zakaj zapuščam Real"

Foto: Profimedia Myron Boadu Nizozemska Francija Euro U21

V Budimpešti je Nizozemska v napetem obračunu ugnala Francijo (2:1). Slednja je povedla sredi prvega polčasa, po kotu je z glavo zadel Dayot Upamecano. 

V drugi del so odločno krenili oranžni in po petih minutah izenačili, zadel je Myron Boadu. Ko se je že zdelo, da bodo na vrsti podaljški, je v tretji minuti sodnikovega dodatka Boadu s pomočjo sreče zadel še drugič in "tulipane" popeljal med najboljše štiri.

Tržnica Sergio Agüero podpisal dveletno pogodbo

Foto: Epa Danska Nemčija Euro U21

Nemčija je v Székesfehérvárju po streljanju enajstmetrovk premagala Dansko (3:2) in se uvrstila v polfinale evropskega prvenstva do 21 let. Mož odločitve pri izvajanju enajstmetrovk je bil vratar Finn Dahmen, ki je ubranil dva od sedmih strelov. 

Po prevladi Nemcev so v 66. minuti povedli Danci, natančen je bil rezervist Wahidullah Faghir. Izenačil je Lukas Nmecha v 88. minuti.

V dodatnih 30 minutah so Nemci v 100. minuti povedli, potem ko je z nekaj sreče po odbiti žogi zadel Jonathan Burkardt. Za Dance je iz enajstmetrovke izenačil Victor Nelsson.

Euro U21, četrtfinale:

Nizozemska - Francija 2:1 (0:1)
Boadu 51., 93.; Upamecano 23.

Španija - Hrvaška 2:1* (1:1, 0:0)
Puado 66., 110.; Ivanušec 94./11m

Danska - Nemčija 2:3** (2:2, 1:1, 0:0)
Faghir 66., Nelsson 108./11m; Nmecha 88., Burkardt 100.

Portugalska - Italija 5:3* (3:3, 2:1)
Dany Mota 6., 31., Ramos 58., Jota 109., Conceição 119.; Pobega 45., Scamacca 60., Cutrone 89.
RK: Lovato (Italija) 91.

* - po podaljšku
** - po enajstmetrovkah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.