Šport > Nogomet
121 ogledov

Ljudski vrt osrečil Špance, Stožice Portugalce

Špaija Hrvaška Ljudski vrt Euro U21 Epa
Odigrane so bile četrtfinalne tekme evropskega prvenstva za igralce v kategoriji U21.

Mlada nogometna reprezentanca Španije je v Ljudskem vrtu po podaljšku (2:1) premagala Hrvaško in se uvrstila v polfinale. Potem ko so bili Španci zanesljivi v "slovenski" skupini B in osvojili prvo mesto, so se dolgo mučili s hrvaškimi vrstniki. Odrešil jih je rezervist Javi Puado.

Španci so povedli v 66. minuti, ko je po levi strani prodiral najbolj aktiven nogometaš na mariborski zelenici Bryan Gil. Žogo je spravil v osrčje kazenskega prostora, Puado pa jo je zlahka preusmeril v gol. Varovanci Igorja Bišćana se niso vdali in v 92. minuti dobili enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Luka Ivanušec.

V podaljšku so Španci prevladovali. V 110. minuti je dolgo podajo Marca Cucurelle pred vrati sprejel Puado in odločil tekmo.

Luka Bobičanec Ponovil izrečeno Šport Hrvaški nogometaš o tem, da bi zaigral za Slovenijo

Portugalska Italija Stožice Euro U21 | Avtor: Profimedia Profimedia

Reprezentanca Portugalske je v ljubljanskih Stožicah po podaljšku premagala Italijo(5:3). V pravi poslastici z osmimi zadetki so bili na koncu uspešnejši Portugalci, ki tako ostajajo v boju za prvi naslov na EP do 21 let. 

Portugalci so odločno začeli, že v šesti minuti pa je Dany Mota s škarjicami sijajno zaključil za hitro vodstvo. V 30. minuti so Portugalci po še enem kotu povišali vodstvo, spet je zabil Mota. Italijani so pred polčasom znižali, tudi sami so zadeli po kotu, uspešen je bil Tommaso Pobega.

V 58. minuti so Portugalci povedli s 3:1 po golu Gonçala Ramosa. Toda le dobro minuto kasneje so Italijani vrnili udarec, zaključil je Gianluca Scamacca. Za podaljšek je v zaključku rednega dela mrežo zatresel rezervist Patrick Cutrone.

V podaljšku so Italijani takoj ostali brez izključenega Mattea Lovata. Portugalci so številčno premoč kronali v 109. minuti, ko je zadel Jota. Piko na i portugalski zmagi je v 119. postavil rezervist Francisco Conceição po lepi samostojni akciji.

zinedine zidane Razkril vse Šport Zidane odprl dušo: "To so pravi razlogi, zakaj zapuščam Real"

Myron Boadu  Nizozemska Francija Euro U21 | Avtor: Profimedia Profimedia

V Budimpešti je Nizozemska v napetem obračunu ugnala Francijo (2:1). Slednja je povedla sredi prvega polčasa, po kotu je z glavo zadel Dayot Upamecano. 

V drugi del so odločno krenili oranžni in po petih minutah izenačili, zadel je Myron Boadu. Ko se je že zdelo, da bodo na vrsti podaljški, je v tretji minuti sodnikovega dodatka Boadu s pomočjo sreče zadel še drugič in "tulipane" popeljal med najboljše štiri.

Sergio Agüero Tržnica Šport Sergio Agüero podpisal dveletno pogodbo

Danska Nemčija Euro U21 | Avtor: Epa Epa

Nemčija je v Székesfehérvárju po streljanju enajstmetrovk premagala Dansko (3:2) in se uvrstila v polfinale evropskega prvenstva do 21 let. Mož odločitve pri izvajanju enajstmetrovk je bil vratar Finn Dahmen, ki je ubranil dva od sedmih strelov. 

Po prevladi Nemcev so v 66. minuti povedli Danci, natančen je bil rezervist Wahidullah Faghir. Izenačil je Lukas Nmecha v 88. minuti.

V dodatnih 30 minutah so Nemci v 100. minuti povedli, potem ko je z nekaj sreče po odbiti žogi zadel Jonathan Burkardt. Za Dance je iz enajstmetrovke izenačil Victor Nelsson.

Euro U21, četrtfinale:

Nizozemska - Francija 2:1 (0:1)
Boadu 51., 93.; Upamecano 23.

Španija - Hrvaška 2:1* (1:1, 0:0)
Puado 66., 110.; Ivanušec 94./11m

Danska - Nemčija 2:3** (2:2, 1:1, 0:0)
Faghir 66., Nelsson 108./11m; Nmecha 88., Burkardt 100.

Portugalska - Italija 5:3* (3:3, 2:1)
Dany Mota 6., 31., Ramos 58., Jota 109., Conceição 119.; Pobega 45., Scamacca 60., Cutrone 89.
RK: Lovato (Italija) 91.

* - po podaljšku
** - po enajstmetrovkah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice