Lokacije EP znane v roku 3 mesecev

Foto: Žurnal24 Takole je Rems proslavil dejstvo, da bo Slovenija gostila košarkarsko EP 2013. (
Potem ko je postalo jasno, da bo Slovenija gostila Eurobasket 2013, se je Žurnal24 pogovarjal z generalnim sekretarjem Košarkarske zveze Slovenije Iztokom Remsom. Tu je intervju.
Oglej si celoten članek

Katera slovenska mesta bodo gostila EP?

Kot veste, so za prvi del prvenstva potrebne štiri lokacije. Ker smo bili časovno zelo omejeni in smo morali zadostiti tudi vsem normam razpisa, smo se odločili za štiri mesta, na katerih smo gradili prezentacijo. V soglasju s Fiba Europe pa to še ni dokončna odločitev. Prepuščeno nam je, katera mesta bodo organizatorji predtekmovalnih skupin. Ta odločitev bo padla v naslednjih dneh ali največ v dveh do treh mesecih. Finalni del bo vsekakor gostila nova dvorana v Stožicah.

 

Katera mesta so v prezentaciji?

Celje, Ptuj, Novo mesto in Maribor (bolj resna opcija od slednjega naj bi bil Koper, op. p.) za predtekmovalne skupine ter Ljubljana za drugi del tekmovanja.

 

Kako je z novima dvoranama, ki naj bi se gradili v Novem mestu in na Ptuju?

Kot športniki si želimo, da bi Slovenija imela še boljšo infrastrukturo. Upam, da bodo v obeh mestih uspeli zagotoviti vse finančne in druge obveznosti za izgradnjo teh dveh objektov. Pri lokalnih skupnostih imamo zagotovilo, da bosta dvorani do prvenstva zgrajeni in tako resno računamo na ti dve lokaciji. Odločitev pa bo padla potem, ko bomo imeli vse ponudbe mest na svoji mizi.

 

Kaj je zdaj prva naloga?

Začeli smo že delati na organizacijskem odboru. Počasi se ta stvar zaključuje. Verjamem, da bomo kmalu imeli organizacijsko strukturo določeno. Seveda je prva stvar, kot sem že omenil, odločitev o lokacijah predtekmovalnih skupin.


Kdaj natančno bo prvenstvo?

O tem še nismo debitirali, a po pravilih Fibe Europe konec avgusta ali na začetku septembra 2013. Ponavadi se prvenstvo konča tretji teden v septembru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.