Šport > Košarka
3 ogledov

Lokacije EP znane v roku 3 mesecev

Takole je Rems proslavil dejstvo, da bo Slovenija gostila košarkarsko EP 2013. ( Žurnal24 main
Potem ko je postalo jasno, da bo Slovenija gostila Eurobasket 2013, se je Žurnal24 pogovarjal z generalnim sekretarjem Košarkarske zveze Slovenije Iztokom Remsom. Tu je intervju.

Katera slovenska mesta bodo gostila EP?

Kot veste, so za prvi del prvenstva potrebne štiri lokacije. Ker smo bili časovno zelo omejeni in smo morali zadostiti tudi vsem normam razpisa, smo se odločili za štiri mesta, na katerih smo gradili prezentacijo. V soglasju s Fiba Europe pa to še ni dokončna odločitev. Prepuščeno nam je, katera mesta bodo organizatorji predtekmovalnih skupin. Ta odločitev bo padla v naslednjih dneh ali največ v dveh do treh mesecih. Finalni del bo vsekakor gostila nova dvorana v Stožicah.

 

Katera mesta so v prezentaciji?

Celje, Ptuj, Novo mesto in Maribor (bolj resna opcija od slednjega naj bi bil Koper, op. p.) za predtekmovalne skupine ter Ljubljana za drugi del tekmovanja.

 

Kako je z novima dvoranama, ki naj bi se gradili v Novem mestu in na Ptuju?

Kot športniki si želimo, da bi Slovenija imela še boljšo infrastrukturo. Upam, da bodo v obeh mestih uspeli zagotoviti vse finančne in druge obveznosti za izgradnjo teh dveh objektov. Pri lokalnih skupnostih imamo zagotovilo, da bosta dvorani do prvenstva zgrajeni in tako resno računamo na ti dve lokaciji. Odločitev pa bo padla potem, ko bomo imeli vse ponudbe mest na svoji mizi.

 

Kaj je zdaj prva naloga?

Začeli smo že delati na organizacijskem odboru. Počasi se ta stvar zaključuje. Verjamem, da bomo kmalu imeli organizacijsko strukturo določeno. Seveda je prva stvar, kot sem že omenil, odločitev o lokacijah predtekmovalnih skupin.


Kdaj natančno bo prvenstvo?

O tem še nismo debitirali, a po pravilih Fibe Europe konec avgusta ali na začetku septembra 2013. Ponavadi se prvenstvo konča tretji teden v septembru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.