Londončani vzdihovali ob Oblakovih čarovnijah

Foto: Profimedia
Slovenski vratar je na stadionu Emirates pokazal svoje mojstrstvo.
Oglej si celoten članek

V četrtek zvečer je Atlético Madrid na prvi tekmi polfinala Lige Evropa v gosteh iztržil remi (1:1) proti Arsenalu, čeprav so Španci skoraj celotno srečanje odigrali brez izključenega Šimeta Vrsaljka.

Ob strelcu edinega gola gostov Antoinu Griezmannu je bil za pozitiven rezultat najbolj zaslužen Jan Oblak. Škofjeločan je zbral osem obramb, tri so bile prave mojstrovine.

Že v šesti minuti je ustavil poskus Alexandra Lacazetta iz neposredne bližine, v 20. minuti je s prisebno reakcijo preprečil veselje Dannyju Welbecku, ob koncu tekme pa je s fantastičnim posredovanjem po strelu z glavo užalostil še Aarona Ramseya.

Liga Evropa Oblak ustavil nalete topničarjev

Po srečanju je bilo zanimivo spremljati reakcije Arsenalovih navijačev na prispevku njihove klubske televizije. Pohvale na račun Oblaka so kar deževale, mnogi so bili mnenja, da bi "topničarji" napolnili mrežo Atlética, če je ne bi branil Oblak.

Zanimive so bile tudi reakcije na družbenih omrežjih. "Dajte Atléticu, kolikor hoče zanj," je bil eden od citatov. "Raje bi imel v golu njega, kot kateregakoli drugega vratarja na svetu," se je glasil še en laskav komentar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.