Šport > Nogomet
623 ogledov

Oblak ustavil nalete topničarjev

Jan Oblak Danny Welbeck Arsenal Atletico Jan Oblak se je v Londonu izkazal z nekaj vrhunskimi obrambami.
V Ligi Evropa sta bili odigrani prvi tekmi obeh polfinalov.

Na londonskem stadionu Emirates je pri Arsenalu gostoval Atlético Madrid in v zanimivi tekmi, ki jo je začinila napoved slovesa dolgoletnega domačega trenerja Arsèna Wengerja, s pomočjo odličnih obramb Jana Oblaka iztržil remi (1:1).

arsene wenger Razočaran Šport Wenger udaril po navijačih Arsenala

Srečanje se je začelo s kopico zanimivih dogodkov. Domačini so pritisnili in že v sedmi minuti je moral Oblak pokazati vse svoje mojstrstvo, da je po strelu Alexandra Lacazetta z glavo mrežo ohranil nedotaknjeno. Že v deseti minuti so Španci ostali brez izključenega Šimeta Vrsaljka, hrvaški reprezentant je dobil drugi rumeni karton. Nekaj minut kasneje mu je zaradi protestov na tribuno sledil še trener Diego Simeone.

Oblak se je izkazal tudi v 20. minuti, ko je ubranil poskus Dannyja Welbecka iz neposredne bližine, medtem ko je strel Nacha Monreala zletel mimo vrat. Ob koncu prvega polčasa je dvakrat resno zapretil tudi Atlético, David Ospina je ustavil udarca Antoina Griezmanna.

Tudi drugi polčas se je začel s prevlado "topničarjev", slednji so bili za pritisk nagrajeni v 61. minuti, ko je po predložku Jacka Wilshera iz neposredne bližine z glavo zabil Lacazette.

Arsenal je še naprej napadal in nekajkrat prišel blizu drugemu zadetku, toda vedno znova je bila na mestu zgoščena obramba Atlética. Čeprav so bili gostje celotne drugi polčas nenevarni, pa so v 82. minuti vendarle dosegli ključni zadetek v gosteh. Po dolgi podaji je do žoge prišel Griezmann in tudi s pomočjo sreče našel pot do mreže.

Do konca tekme so Londončani skušali doseči zmagoviti zadetek, posebej nevaren je bil poskus Aarona Ramseya, toda Oblak mu je z izjemno parado preprečil veselje.

jan oblak "Nihče ne ve" Šport Oblak navrgel velik namig in poskrbel za razburjenje

Marseille blizu finala

Marseille Salzburg | Avtor: Epa Epa

Na stadionu Vélodrome je Marseille v vročem vzdušju prišel do lepega kapitala (2:0) proti Salzburgu.

Francozi so povedli v 15. minuti, ko je s prostega strela podal Dimitri Payet, z glavo (in roko) pa je žogo v mrežo pospravil Florian Thauvin. V naslednjih minutah so domači še enkrat nevarno poizkusili, na drugi strani pa se je njihov vratar Yohann Pelé moral izkazati po strelu Stefana Lainerja.

Po premoru so Avstrijci kazali več ambicioznosti, toda po dobri uri igre so padli v še večji zaostanek, po protinapadu in še eni asistenci Payeta je zadel Clinton N'Jie. Gostje so bili blizu zadetku v gosteh, ko je Fredrik Gulbrandsen stresel okvir vrat, toda mreže niso uspeli zatresti.

Liga Evropa, polfinale (prvi tekmi):

Arsenal - Atlético Madrid 1:1 (0:0)
Lacazette 61.; Griezmann 82.
RK: Vrsaljko (Atlético) 10.

Olympique Marseille - Salzburg 2:0 (1:0)
Thauvin 16., N'Jie 63.

Povratni tekmi bosta odigrani 3. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.