Šport > Nogomet
552 ogledov

Wenger udaril po navijačih Arsenala

arsene wenger Epa
Francoski strateg je del odgovornosti za predčasno slovo pripisal navijačem londonskega kluba.

Nogometni trener Arsene Wenger, ki je v zadnjih dveh desetletjih postal sinonim za Arsenal, po koncu sezone zapušča londonski klub. Njegov staž je trajal neverjetnih 22 let, saj je topničarje prevzel že daljnega leta 1996.

arsene wenger navijači Menjava Šport Konec dolgega obdobja pri angleškem velikanu

Francoz ima pogodbo z Arsenalom sklenjeno do konca prihodnje sezone, vendar se je po dogovoru z vodilnimi možmi kluba odločil za predčasno slovo. K temu so ga prisilile vse glasnejše kritike navijačev, ki že dlje časa pozivajo k spremembam.

Arsenal se v zadnjih letih ni uspel vmešati v boj za naslov angleškega prvaka, ki ga je nazadnje osvojil v sezoni 2003/2004. Obliž na rano so bile tri lovorike pokala FA v zadnjih petih sezonah (2014, 2015, 2017), kar pa ni zadostilo velikim apetitom. Pokalna suša je celo botrovala medijsko odmevni kampanji "Wenger Out!".

"Nikoli ne bom povsem odšel. Tukaj sem pustil najboljša leta svojega življenja. Ko sem prišel, sem imel 46 let. Delal sem sedem dni na teden, ne šest, ne šest in pol, ampak sedem. 22 let! Po takšnem obdobju ne moreš kar oditi, kot da se ni nič zgodilo. To bi bilo nemogoče," je po prvi ligaški zmagi po naznanitvi slovesa dejal Wenger.

arsene wenger | Avtor: Epa Epa

"Menim, da je klub spoštovan po celem svetu, precej bolj kot v Angliji. Naši navijači niso posredovali sporočila enotnosti, ki sem si ga želel. To me boli. Sporočilo ni bilo takšno, kot sem upal. V svetu uživamo fantastičen ugled in meni je to ključnega pomena," je povedal Francoz in dodal: "Nimam zamer do navijačev. Razumeti moram, da niso zadovoljni. To je treba sprejeti."

Wenger je poudaril, da ni "utrujen", kar bi lahko pomenilo, da bo iskal novo službo, čeprav bržkone ne bo ostal na Otoku. Favorit za njegov stolček naj bi bil Luis Enrique, omenjajo pa se še Joachim Löw, Brendan Rodgers, Max Allegri, Patrick Vieira in Leonardo Jardim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice