Šport > Nogomet
897 ogledov

"Le Oblak lahko prekine dominacijo Manchester Cityja"

jan oblak Epa
Nekdanji zvezdnik je prepričan, da angleški klub za naslov potrebuje slovenskega vratarja.

Manchester City je konec minulega tedna postal novi angleški prvak in si tako že nekaj kol pred koncem Premier League zagotovil najprestižnejšo lovoriko na Otoku. Sinjemodri imajo pet tekem pred koncem ligaške sezone na svojem računu že 87 točk, Manchester United je drugi s kar 16 točkami zaostanka. V Angliji se tako zdaj že sprašujejo, kako bi se lahko končala dominacija Cityja.

Po mnenju nekdanjega zvezdnika Arsenala in angleške reprezentance Iana Wrighta, za topničarje je dosegel 185 zadetkov in je drugi strelec v zgodovini kluba, več golov je prispeval le Thierry Henry (228), ima največ možnosti, da ulovi City trenutno tretjeuvrščeni Liverpool, ki je v tej sezoni zbral 70 točk. "Če želi Liverpool izzvati City, se mora okrepiti na položaju vratarja," je dejal Wright v oddaji televije Sky Sports.

"Na vsak način bi pripeljal takšnega čuvaja mreže kot je Jan Oblak. Gre za vratarja, ki ti lahko s svojimi obrambami prinese zmago," je dejal zdaj priznani nogometni analitik. 

Jan Oblak Škofjeloška hobotnica Šport To obrambo Oblaka morate videti!

Pri Daily Star so sicer zapisali, da se za Oblaka potegujeta tudi Real Madrid in Wrightov nekdanji klub Arsenal. V zadnjih mesecih se je v povezavi s 25-letnim Slovencem velikokrat omenjal tudi PSG. Oblaku se pri madridskem Atleticu ne želijo odreči, njegova odkupna klavzula pa znaša kar 100 milijonov evrov.

Ljubitelji nogometa na Otoku bodo Oblaka lahko zdaj spremljali v polfinalu Evropske lige, kjer se bo Atletico pomeril z Arsenalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice