Šport > Nogomet
2767 ogledov

Oblak spet reševal Atlético, razočaranje za Kampla

Epa Antoine Griezmann je zapravil več lepih priložnosti za Atlético.
Polovičen slovenski uspeh v četrtfinalu evropske lige.

V Ligi Evropa so bile na sporedu povratne četrtfinalne tekme.

Atlético Madrid je kljub porazu na povratni četrtfinalni tekmi s Sportingom (1:0) napredoval v polfinale Lige Evropa. Madridčani so prvo tekmo dobili z 2:0.

Po pričakovanjih je celo tekmo v vratih španskega velikana odigral Jan Oblak, ki se je znova izkazal z nekaj lepimi obrambami. 

diego simeone | Avtor: Epa Epa

Portugalci so tekmo začelo zelo obetavno in vseskozi vršili pritisk na obrambo Atlética. Oblak je v 11. minuti poskrbel za fantastično obrambo po strelu z glavo Sebastiana Coatesa. 

Sporting je premoč na zelenici kronal v 28. minuti. Po predložku v kazenski prostor se je Oblak sicer uspel dotakniti žoge, a je ta priletela na glavo Fredyju Monteru. Kolumbijec je dobro reagiral in z glavo premagal vratarja Atlética, ki je bil tokrat nemočen.

Domačini so tekom celotnega obračuna precej več poskušali, a Oblaka z izjemo enega zadetka niso več resneje ogrozili.

Precej bolj zanimiva je bila tekma v Marseillu, kjer je Leipzig Kevina Kampla branil prednost z 1:0. Tekma se je za Nemce začela izvrstno, saj so že v drugi minuti povedli po zadetku Brume.

Že čez štiri minute je sledil hladen tuš za goste, ko je v lastno mrežo zadel Stefan Ilsanker. Bouna Sarr je tri minute zatem Marseille povedel v vodstvo, Florian Thauvin pa je še poslabšal možnosti nemške ekipe.

Ta se je pobrala v 55. minuti, ko je zadel Jean-Kevin Augustin. Toda Dimitri Payet v 60. in Hiroki Sakai v 90., ko je zadel prazno mrežo, sta v polfinale pahnila Francoze. Kampl je za goste igral celo tekmo.

Na preostalih tekmah je Arsenal napredoval po tem, ko je na povratni tekmi v Moskvi proti CSKA igral 2:2, prvo tekmo pa je doma dobil s 4:1, Salzburg pa je izločil Lazio. Čeprav so Italijani doma slavili s 4:2, so tokrat na gostovanju izgubili z 1:4.

kevin kampl | Avtor: Epa Epa

Jan Oblak Evropska liga Šport "Slovenska" kluba uspešna

Liga Evropa, četrtfinale, povratne tekme:

Sporting CP - ATLETICO MADRID 1:0 (1:0) /0:2/
Montero 28.
Jan Oblak je igral celo tekmo.

MARSEILLE - RB Leipzig 5:2 (3:1) /0:1/
Ilsanker 6./ag, Sarr 9., Thauvin 38., Payet 60., Sakai 90.; Bruma 2., Augustin 56.
Kevin Kampl je igral celo tekmo.

CSKA Moscow - ARSENAL 2:2 (1:0) /1:4/
Chalov 39., Nababkin 50.; Welbeck 75., Ramsey 90.

SALZBURG - Lazio 4:1 (0:0) /2:4/
Dabbur 56., Haidara 72., Hwang 74., Lainer 76.; Immobile 55.

// - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice