Šport > Nogomet
7284 ogledov

Po Oblaka z vsoto, ki jo je težko zavrniti

jan oblak
Mediji znova selijo Jana Oblaka iz madridskega Atletica.

Na spletni strani eurofootnews.net so zapisali, da so si pri Paris Saint-Germainu za prioriteto postavili prihod slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka. Ta ima sicer z madridskim Atleticom še veljavno pogodbo, njegova odkupna klavzula pa znaša 100 milijonov evrov. 

PSG, ki je v minuli sezoni le za nakupa Neymarja in Kyliana Mbappéja zapravil okoli 400 milijonov evrov, bi se rad sicer izognil težavam zaradi Uefinega finančnega fair-playja, zato bi rad v posel vključil obetavnega Gonçala Guedesa, ki v tej sezoni kot posojen nogometaš blesti v dresu Valencie. Netopirji so sicer že želeli odkupiti 21-letnega Portugalca, a je bilo 40 milijonov, ki so jih ponujali zanj, premalo.

Pri PSG Guedesa ocenjujejo na 60 milijonov evrov, še z dodatnimi 40 milijoni pa naj bi v sodelovanje prepričali tudi Atletico. "To je csota, ki bi skupno pomenila 100 milijonov. Vsota, ki se težko zavrne," so zapisali pri eurofootnews.net, njihov zapis pa so povzeli tudi drugi francoski mediji.

Govorice o prihodu Oblaka vzpodbuja tudi novica, da pri PSG ne želijo podaljšati pogodbe z dosedanjim prvim vratarjem Alphonsom Areolo.

Komentarjev 1
  • chicar 09:05 06.april 2018.

    Noben denar na svetu, ne more kupiti tradicije, časti in srčnosti.

Sorodne novice