Šport > Nogomet
3863 ogledov

Za Oblaka je pripravljen plačati 100 milijonov evrov

jan oblak
Slovenski reprezentančni vratar je postal prioriteta enega najbogatejših evropskih klubov.

Jan Oblak je eden najboljših vratarjev na svetu, zato se za njegove usluge potebuje več evropskih velikanov. V zadnjem času se je Škofjeločana povezovalo s selitvijo v Premier League, kjer se zanj naglasneje zanimata Chelsea in Arsenal, po poročanju francoskih medijev pa je vratar postal prioriteta Paris Saint-Germaina, ki je zanj pripravljen plačati odkupno klavzulo 100 milijonov evrov.

Vodilna ekipa francoskega prvenstva po poročanju RMC ne bo podaljšala pogodbe z vratarjem Alphonsejem Areolo, ki v letošnji sezoni ni prepričal. PSG si Oblaka na vsak način želi zvabiti na Park princev, edina možnost pa je plačilo odkupne klavzule, kar si jo pariški klub v lasti katarske investicijske družbe Oryx Qatar Sports Investments brez dvoma lahko privošči.

Oblak ima pogodbo z Atléticom sklenjeno do leta 2021, nedavno pa je novinarjem zaupal, da novega dogovora (še) ni na vidiku. "Kar zadeva novo pogodbo, lahko rečem le, da ni nič novega," je zatrdil Škofjeločan.

Govorice o njegovem odhodu so se še okrepile po tem, ko je Atlético izrazil zanimanje za nakup Bernda Lena, vratarja Bayerja Leverkusna, s katerim bi zapolnil vrzel v primeru Oblakovega odhoda. Cena za njegov prestop naj bi znašala približno 25 milijonov evrov.

Oblak bo v nedeljo odigral 150. tekmo v dresu Atlético Madrida, katerega član je postal leta 2014. Njegovo povprečje prejetih zadetkov v španski prestolnici je le 0,6 gola na srečanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice