Šport > Nogomet
12229 ogledov

Oblakova "ekshibicija" odločila bitko za Madrid

Slovenski čuvaj mreže je v sodnikovem podaljšku rešil točko Atlética.
Jan Oblak, dame in gospodje!

V 31. krogu španske La Lige sta se na Santiago Bernabéuu pomerila velika rivala in mestna tekmeca Real in Atlético Madrid. Tekma se je končala brez zmagovalca (1:1).

V vratih gostujoče ekipe je znova navduševal slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je bil najzaslužnejši za točko rdeče-belih.

Real Madrid je prav po zaslugi slovenskega čuvaja mreže, ki je v sodnikovem podaljšku ubranil izredno natančen strel Sergia Ramosa, zabeležil prvi remi po šestih zaporednih zmagah (4x v La Ligi, 2x v Ligi prvakov).

25-letni Škofjeločan je nanizal sedem obramb, pet po strelih znotraj in dve po strelih zunaj kazenskega prostora. Najlepšo med njimi je prihranil za konec.

Kapetanov strel in Oblakova fenomenalna obramba sta na noge spravila tudi strelca edinega zadetka za galaktike Cristiana Ronalda, ki ga je v 64. minuti na igrišču zamenjal Karim Benzema.

Razplet madridskega derbija je voda na mlin Barcelone, ki ima tako 11 točk prednost pred Oblakom in druščino. Rojiblancosi imajo štiri točke več od Reala in so tako v dobrem položaju, da si priigrajo "naslov" španskega podprvaka ter tako znova dokažejo, da so sposobni ogroziti hegemonijo obeh najtrofejnejših španskih klubov.

Oblak je bil nesporno prvo ime madridskega derbija, kar je po tekmi potrdil tudi trener Diego Simeone. "Brez Oblaka bi verjetno izgubili," je dejal.

Škofjeločan sicer ni mogel preprečiti zadetka v zadnjem času izjemno razpoloženega Ronalda, ki je v 53. minuti galaktike popeljal v vodstvo. Za izenačenje in končni izid je štiri minute kasneje poskrbel Antoine Griezmann.

"Jan Oblak je bil tako kot vedno eden najboljših igralcev Atlética. V prvem polčasu je zaustavil štiri strele Real Madrida. V drugem polčasu je imel manj dela, a je na koncu rešil Atlético po prostem strelu Sergia Ramosa. Vrhunsko," je zapisal novinar španskega spletnega portala AS F.J. Diaz, ki je zadolžen za pokrivanje Atlética.

Jan Oblak je ubranil 31 od zadnjih 35 strelov v okvir vrat (vsa tekmovanja).

Na vprašanje o Oblaku je moral moral po koncu tekme odgovoriti tudi vratar Reala Keylor Navas. "On je odličen vratar, vedno igra zelo dobro. Lepo je igrati proti tako dobrim vratarjem," je dejal Kostaričan. Slovenca je pohvalil tudi Zinedine Zidane. "Oblak je zelo dober, vendar ni moj nogometaš. Dokazuje se iz tekme v tekme. Ubranil je odličen strel Sergia Ramosa," je komentiral francoski strateg.

La Liga, 31. krog:

Levante - Las Palmas 2:1 (1:0)
Coke 35., Campana 90.; Garcia 50

Real Madrid - Atletico Madrid 1:1 (0:0)
Ronaldo 53.; Griezmann 57

Real Sociedad - Girona 5:0 (2:0)
Canales 11., Januzaj 35. Oyarzabal 71, 85., Juanmi 88.

Valencia - Espanyol 1:0 (1:0)
Rodrigo 7.

LESTVICA:
1. Barcelona 79
2. Atletico Madrid 68
3. Valencia 65
4. Real Madrid 64
5. Real Betis 49
6. Villarreal 47
7. Sevilla 46
...
18. Deportivo La Coruna 23
19. Las Palmas 21
20. Malaga 17

Komentarjev 1
  • stane32 20:44 08.april 2018.

    Sem gledal tekmo v živo po TV. Res je fantastično ubranil strel od tistega mesarskega seratorja Ramosa. Po več počasnih posnetkih z različnih kotov se mi vseeno zdi, da žoga ne bi šla v gol, kvečjemu bi zadela vrhnji del ...prikaži več stative. Vendar to ne zmanjšuje res odlične obrambe... Oblak je pač Oblak; on brani...

Sorodne novice