Šport > Nogomet
1694 ogledov

Messi dobil dve jasni navodili

lionel messi Epa Argentinec je tekmo začel na klopi.
Več kot 87 minut je kazalo, da bo Barcelona izgubila prvo ligaško tekmo v sezoni.

Vodilna ekipa španskega prvenstva Barcelona je v izdihljajih tekme 30. kroga La Lige izsilila točko proti Sevilli (2:2).

Andaluzijci so po golih Franca Vazqueza v 36. in Luisa Muriela v 50. minuti vodili z 2:0 in bili na pragu velikega uspeha, nato pa sta njihove upe pokopala Luis Suárez in tokratni rezervist Lionel Messi. 

"Bolečina ni tako huda, vendar ni vredno tvegati, da bi staknil kakšno raztrganino," je odločitev, da Messija tokrat pusti na klopi, pred tekmo pospremil trener Ernesto Valverde. Pri velikem zaostanku njegovih varovancev si je očitno premislil in v 58. minuti na igrišče poslal svojega prvega zvezdnika.

Messi se je pred vstopom v igro deset minut ogreval ob robu igrišča, kjer je še posebno pozornost namenil svoji desni stegenski mišici.

Dolgotrajnemu raztezanju in večkratnemu preizkusu z roko je napočil trenutek, da se na zelenici pridružil svojim soigralcem. Pred tem je dobil dve jasni navodili: izogibaj se daljšim šprintom in nenadnim spremembam tempa.

Argentinec je bil nedvomno hendikepiran, vendar je kljub fizičnim tegobam znova dokazal, zakaj je po mnenju številnih strokovnjakov najboljši nogometaš vseh časov.

Napadalec se je občasno spustil v dir, a se je zelo dobro zavedal svojih omejitev in posledično žogo večkrat oddal prej, kot bi morda pričakovali. Valverde je z Messijem povlekel tvegano potezo, saj Barcelono že v sredo čaka prva četrtfinalna Lige prvakov proti Romi, a se je tveganje očitno obrestovalo.

Barcelona je na koncu iztržila točko (2:2) in ima na lestvici devet točk prednosti pred Atlético Madridom, ki je v 30. krogu premagal Deportivo (1:0). Znova je blestel slovenski vratar Jan Oblak, ki je odigral že 150. tekmo v dresu madridskega kluba.

Oblak in druščina imajo na lestvici štiri točke prednosti pred Real Madridom, ki je v soboto na gostovanju premagal Las Palmas (0:3).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice