Šport > Nogomet
1498 ogledov

Oblak navrgel velik namig in poskrbel za razburjenje

jan oblak Epa Oblak ni prepričan, kje bo nadaljeval kariero.
Slovenski reprezentančni vratar je spregovoril o svoji prihodnosti.

Jan Oblak nadaljuje z odličnimi predstavami v dresu Atlético Madrida in je v odličnem položaju, da si še tretjo zaporedno sezono priigra nagrado Zamora za najmanj prejetih zadetkov v španski La Ligi.

Rojiblancosi so v 34. krogu španskega prvenstva na stadionu Wanda Metropolitano remizirali z Real Betisom (0:0), Oblak pa je svojo mrežo na domačem igrišču ohranil nedotaknjeno še na 11. zaporedni tekmi.

jan oblak | Avtor: Epa Epa
Varovanci Diega Simeoneja se na domačem terenu ponašajo z neprebojno obrambo, za kar je v veliki meri zaslužen Oblak, svoje pa seveda prispevali tudi domači branilci.

Slovenski vratar je na domačem igrišču ubranil zadnjih 19 zaporednih strelov v okvir vrat, kar je samo še dodaten razlog, zakaj si ga tako močno želijo pri Paris Saint-Germainu.

Pariški klub naj bi bil eden izmed najbolj vztrajnih in odločnih snubcev za nakup 25-letnega Škofjeločana, ki pa ima pogodbo z Atléticom sklenjeno do leta 2021. Po tekmi z Betisom je tema pogovora znova nanesla na njegovo prihodnost.

Oblak ni zanikal možnosti odhoda, čeprav je za zdaj z mislimi osredotočen na Atlético. Angleški mediji so se danes razpisali, da se bo v bitko zanj podal tudi Liverpool.

"Trenutno ne razmišljam o ničemer drugem kot o Atlético Madridu. Atlético se lahko še razvija, to je dokazal v zadnjih letih in ne bo se ustavil. Bomo videli, kaj se bo zgodilo z mano, pogodbo imam do leta 2021. Če bom še vedno tukaj, potem se bomo razvijali skupaj, a za zdaj ni nobenih novic," je povedal slovenski vratar.

Atlético v polfinalu Lige Evropa v četrtek čaka tekma z Arsenalom. V domačem prvenstvu so do konca na sporedu še štiri tekmo, trenutno pa ima Oblakova ekipa s tekmo več štiri točke prednosti pred Real Madridom. Barcelona vodi za 11 točk.

"Nihče ne ve, kaj se bo zgodilo, niti jaz. Sezono bi rad zaključil z naslovom, potem pa bomo videli."

Jan Oblak

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice