Lopez boljši od velikega Federerja

Foto: Epa Feliciano Lopez
Feliciano Lopez je vzel rekord Rogerju Federerju.
Oglej si celoten članek

Španec Feliciano Lopez je z dvobojem prvega kroga v Wimbledonu po številu zaporednih nastopov na turnirjih za veliki slam prehitel Švicarja Rogerja Federerja. Lopez dvoboja na turnirjih velike četverice ni izpustil vse od debija na odprtem prvenstvu Francije leta 2002.

Federerja je 36-letni Lopez dohitel z nastopom na Roland Garrosu. Ta torek je Lopez, sicer 70. igralec na teniški lestvici ATP, nov rekord postavil z dvobojem proti Argentincu Federicu Delbonisu.

1. krog Hercogova kot Kvitova in Šarapova

Večino največjih uspehov je Španec dosegel v Wimbledonu, kjer se je v letih 2005, 2008 in 2011 uvrstil v četrtfinale. Med najboljših osem je bil tudi leta 2015 tudi na odprtem prvenstvu ZDA.

Lopezov rekord je komentiral tudi Federer. "Vesel sem zanj. Imel sem dobro serijo," Federerja povzema AFP. Po njegovih besedah je dobro, da vse več igralcev drži formo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.