Lorbek: "Stožice so fenomenalne"

Foto: Boštjan Tacol Erazem Lorbek ob čestitkah Jake Lakoviča. (Foto: Boštjan Tacol)
Erazem Lorbek je proti Olimpiji odigral čisto "po lorbkovsko" – odlično. Ob 12 točkah in sedmih skokih je dosegel nekaj ključnih košev. Pred diktafonom je spregovoril o Stožicah, Olimpiji, družinskem derbiju ...
Oglej si celoten članek

"Zadovoljen sem s predstavo. Na zadnjih treh tekmah izboljšujem formo. Upam, da bo šlo še na bolje in brez kakršnihkoli poškodb, ker zdaj prihajajo najtežje tekme tako v Evropi kot v španski ligi. Seveda povsod ciljamo na sam vrh," je povedal najstarejši od bratov Lorbek, ki ga je občinstvo v Stožicah – podobno kot Jako Lakoviča – pozdravilo z gromkim ploskanjem, ob najavah njunih soigralcev pa je predirljivo žvižgalo.

Erazem, kako ste doživeli vzdušje v Stožicah?
Najboljše! V Evropi ni takšnega navijanja. Tudi dvorana je fenomenalna, super za košarko. Upam, da bo Olimpija nadaljevala še z boljšimi igrami.

Proti Olimpiji ste prvič doživeli "družinski derbi" z bratom Klemnom, s katerim sta bila v določenem trenutku hkrati na parketu …
Šokiralo me je, ko je Klemen vstopil v igro, tega nisem pričakoval. Jure je očitno opazil njegov napredek, delo na treningu in mu namenil nekaj minut.

S selektorjem Božem Maljkovićem sta že govorila.
Gre za dobrega trenerja, ki bo v reprezentanco gotovo uvedel svojo disciplino. Mislim, da nam to lahko v naši igri, ki je že tako dobra, pomaga storiti še kak korak naprej.

Zakaj odločitev, da boste znova igrali v slovenskem dresu?

Bomo videli. Do konca sezone je še precej časa. Upam, da ne bo poškodb. Želim si zaigrati v Litvi in nadejam se, da nam bo šlo čim bolje.

Gotovo pa si želite s Slovenijo tudi kaj osvojiti …

… to pa vedno.


Je slovenska izbrana vrsta tega sposobna?
Je. Dolga pot je do kolajne, treba je veliko žrtvovati, vendar gotovo premoremo dovolj talenta.

 

Kaj pa v Barceloni, katera bo najlažja pot do lovorike?
Nobena. Vse ekipe se pripravljajo na nas. Verjetno res igramo najboljšo košarko v Evropi, ampak to je treba dokazati. Veliko tekem bo še takšnih, kot je bila tokratna. Moramo napredovati in upam, da nam bo šlo bolje kot proti Olimpiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.