Šport > Košarka
12 ogledov

Lorbek: "Stožice so fenomenalne"

Erazem Lorbek ob čestitkah Jake Lakoviča. (Foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Erazem Lorbek je proti Olimpiji odigral čisto "po lorbkovsko" – odlično. Ob 12 točkah in sedmih skokih je dosegel nekaj ključnih košev. Pred diktafonom je spregovoril o Stožicah, Olimpiji, družinskem derbiju ...

"Zadovoljen sem s predstavo. Na zadnjih treh tekmah izboljšujem formo. Upam, da bo šlo še na bolje in brez kakršnihkoli poškodb, ker zdaj prihajajo najtežje tekme tako v Evropi kot v španski ligi. Seveda povsod ciljamo na sam vrh," je povedal najstarejši od bratov Lorbek, ki ga je občinstvo v Stožicah – podobno kot Jako Lakoviča – pozdravilo z gromkim ploskanjem, ob najavah njunih soigralcev pa je predirljivo žvižgalo.

Erazem, kako ste doživeli vzdušje v Stožicah?
Najboljše! V Evropi ni takšnega navijanja. Tudi dvorana je fenomenalna, super za košarko. Upam, da bo Olimpija nadaljevala še z boljšimi igrami.

Proti Olimpiji ste prvič doživeli "družinski derbi" z bratom Klemnom, s katerim sta bila v določenem trenutku hkrati na parketu …
Šokiralo me je, ko je Klemen vstopil v igro, tega nisem pričakoval. Jure je očitno opazil njegov napredek, delo na treningu in mu namenil nekaj minut.

S selektorjem Božem Maljkovićem sta že govorila.
Gre za dobrega trenerja, ki bo v reprezentanco gotovo uvedel svojo disciplino. Mislim, da nam to lahko v naši igri, ki je že tako dobra, pomaga storiti še kak korak naprej.

Zakaj odločitev, da boste znova igrali v slovenskem dresu?

Bomo videli. Do konca sezone je še precej časa. Upam, da ne bo poškodb. Želim si zaigrati v Litvi in nadejam se, da nam bo šlo čim bolje.

Gotovo pa si želite s Slovenijo tudi kaj osvojiti …

… to pa vedno.


Je slovenska izbrana vrsta tega sposobna?
Je. Dolga pot je do kolajne, treba je veliko žrtvovati, vendar gotovo premoremo dovolj talenta.

 

Kaj pa v Barceloni, katera bo najlažja pot do lovorike?
Nobena. Vse ekipe se pripravljajo na nas. Verjetno res igramo najboljšo košarko v Evropi, ampak to je treba dokazati. Veliko tekem bo še takšnih, kot je bila tokratna. Moramo napredovati in upam, da nam bo šlo bolje kot proti Olimpiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.