Lorenzo in še dva Španca

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) bo nedeljsko dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v češkem Brnu začel z najboljšega startnega mesta v elitnem razredu motoGP. Drugi čas kvalifikacij je dosegel Britanec Cal Crutchlow (Yamaha), tretji je bil Španec Dani Pedrosa (Honda).
Oglej si celoten članek

Jorge Lorenzo, ki po 11 dirkah vodi z 225 točkami (Pedrosa jih ima na drugem mestu 207), je dosegel 48. "pole position" v karieri, 22. v razredu motoGP. Tretji v seštevku sezone, branilec naslova Avstralec Casey Stoner (Honda), na Češkem ne bo nastopil, ker bo moral zaradi posledic padca na prejšnji dirki v Indianapolisu na operacijo noge.

Španski dirkač je bil najboljši tudi v razredu moto2. V nedeljo bo s prvega mesta začel Pol Espargaro, drugo izhodišče si je privozil Švicar Thomas Lüthi, tretji pa je bil Britanec Scott Redding. Tudi v najšibkejšem razredu moto3 si je najboljši startni položaj privozil Španec: Maverick Vinales (Honda) je bil najhitrejši, drugi je bil Nemec Sandro Cortese (KTM), tretji pa Malezijec Zulfahmi Khairuddin (KTM).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.