Šport > Moto športi
13 ogledov

Lorenzo in še dva Španca

jorge lorenzo mugello vn italije Reuters
Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) bo nedeljsko dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v češkem Brnu začel z najboljšega startnega mesta v elitnem razredu motoGP. Drugi čas kvalifikacij je dosegel Britanec Cal Crutchlow (Yamaha), tretji je bil Španec Dani Pedrosa (Honda).

Jorge Lorenzo, ki po 11 dirkah vodi z 225 točkami (Pedrosa jih ima na drugem mestu 207), je dosegel 48. "pole position" v karieri, 22. v razredu motoGP. Tretji v seštevku sezone, branilec naslova Avstralec Casey Stoner (Honda), na Češkem ne bo nastopil, ker bo moral zaradi posledic padca na prejšnji dirki v Indianapolisu na operacijo noge.

Španski dirkač je bil najboljši tudi v razredu moto2. V nedeljo bo s prvega mesta začel Pol Espargaro, drugo izhodišče si je privozil Švicar Thomas Lüthi, tretji pa je bil Britanec Scott Redding. Tudi v najšibkejšem razredu moto3 si je najboljši startni položaj privozil Španec: Maverick Vinales (Honda) je bil najhitrejši, drugi je bil Nemec Sandro Cortese (KTM), tretji pa Malezijec Zulfahmi Khairuddin (KTM).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.