Šport > Moto športi
23 ogledov

Stoner vprašljiv za Češko

Stoner Assen motoGP kvalifikacije motociklizem motor dirkač čelada EPA
Avstralski motociklist Casey Stoner se boji, da bo zaradi poškodbe gležnja izpustil dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Češke v Brnu.

Svetovni prvak Casey Stoner je z motorjem padel na kvalifikacijah pred 11. dirko sezone svetovnega motociklističnega prvenstva v ameriškem Indianapolisu. Stoner je padel v enem od zavojev dirkališča, ki je zgrajeno znotraj znamenitega ovala v Indianapolisu, in spektakularno poletel prek svojega motorja, nato pa precej trdo pristal na tleh. Kljub poškodovani nogi in strganim vezem v gležnju je Stoner stisnil zobe in s pomočjo protibolečinske terapije tekmoval na dirki v najmočnejšem razredu motoGP ter na koncu zasedel celo četrto mesto. Na dirki je slavil njegov moštveni kolega Dani Pedrosa.

"Nisem kaj pretirano optimističen glede svojega nastopa v Brnu po zelo težkem vikendu v Indianapolisu. V padcu v kvalifikacijah sem si huje poškodoval gleženj. V Brnu steza zahteva od nas številne hitre spremembe smeri, še zlasti me skrbijo težki desni zavoji, kar bo pomenilo še dodatno obremenitev za moj gleženj, zelo bo težko. Poskušal se bom čim bolj spočiti, nato pa bom počakal, kako se bom počutil v petek," je dejal Stoner, ki še ni v celoti vrgel puške v koruzo.

Srčni Avstralec, Hondin tovarniški dirkač, je maja pred začetkom VN Francije mnoge šokiral z napovedjo, da bo po koncu te sezone končal kariero v svetovnem motociklističnem prvenstvu. Dirkač, ki bo 16. oktobra dopolnil 27 let, letos brani naslov svetovnega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.