Šport > Moto športi
30 ogledov

Kako je padel Stoner?

casey stoner laguna seca vn zda EPA
"Prvič v moji karieri po padcu nisem mogel sam zapustiti mesta nesreče," je po grozljivem padci v Indianapolisu dejal Casey Stoner, ki se je spustil v besedno bitko z Valentinom Rossijem. Povezavo na njegov padec najdete spodaj.

Po padcu na sobotnih kvalifikacijah je zdravniški pregled Caseyju Stonerju pokazal številne manjše poškodbe, a bo vseeno startal na dirki. Spektakularen padec (ogledate si ga lahko TUKAJ), ko je motor "vrgel" Stonerja prek krmila in je dirkač trdo pristal na tleh, je pustil številne posledice. Rentgensko slikanje in računalniška tomografija sta pokazala, da sta Stonerjeva desna mečnica in golenica na nekaj mestih okrušeni, skupil pa jo je tudi desni gleženj, saj si je Avstralec nategnil in strgal več vezi v tem sklepu.

"Prvič v moji karieri po padcu nisem mogel sam zapustiti mesta nesreče. Videl sem, da je gleženj obrnjen pod čudnim kotom, ob bolečinah pa sem bil prepričan, da sem si nekaj zlomil. Bomo videli, kako bo pred startom, če bom sploh lahko začel dirko," je dogajanje opisal Stoner.

Kvalifikacije za dirko na znamenitem dirkališču v Indianapolisu so minile v znamenju več padcev, med drugim jo je skupil tudi domačin Nicky Hayden. Po padcu so na zdravniškem pregledu ugotovili, da si je zlomil dve kosti v desni dlani, tako da je zanj dirka že končana.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.