Šport > Moto športi
24 ogledov

''Potrebuješ 'jajca', da izzoveš Lorenza''

rossi silverstone moto gp kvalifikacije Reuters
Valentino Rossi se je po dveh neuspešnih sezonah pri Ducatiju odločil, da se vrne k Yamahi. Italijanov svetovalec in nekdanji šef japonske ekipe je povedal, da devetkratni svetovni prvak ni mogel več čakati na napredek Ducatija.

V svetu motociklizma še vedno odmeva novica, da se bo Valentino Rossi po dveh sezonah pri Ducatiju ponovno vrnil k Yamahi. Najboljši motociklist vseh časov je za japonskega proizvajalca dirkal že med letoma 2004 in 2010, v tem času pa je osvojil štiri naslove svetovnega prvaka in slavil na 46 dirkah. Skupaj z Rossijem je Yamaho zapustil tudi Davide Brivio, ki bo še naprej sodeloval z Italijanom kot njegov svetovalec. Brivio je poudaril, da Rossi ne more več čakati na izboljšave Dutacijevega motocikla. ''Odločitev ni bila lahka. Ducati lahko zmaguje, a potreben je čas. Preveč za 33-letnega dirkača,'' je povedal Italijanov svetovalec in dodal, da Rossi ne obžaluje podpisa pogodbe z italijanskim moštvom. ''Prav je bilo, da je poskusil. Kar se tiče atmosfere, sta za nami dve pozitivni leti. Manjkali so rezultati, ki so najbolj pomembni,'' je povedal Brivio.

davide brivio valentino rossi | Avtor: EPA EPA
Rossi bo tako v prihodnji sezoni dirkal ob Jorgeju Lorenzu, ki trenutno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Brivio potezo označuje kot pogumno: ''Izbral si je najtežjo pot. Potreben je pogum, da izzoveš Lorenza. Sebe je postavil na kocko in zato potrebuješ 'jajca'. Pokazal je, da je še vedno motiviran za zmago.'' Rossi upa, da se bo lahko poleg Brivia nazaj k Yamahi preselil tudi inženir Jeremy Burgess, ki je zaradi Italijana zapustil Hondo, nato pa še Yamaho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.