Šport > Moto športi
26 ogledov

Rossi: ''Ostal bom pri Ducatiju''

Valentino Rossi EPA
Valentino Rossi je na tiskovni konferenci v Mugellu zatrdil, da namerava ostati pri Ducatiju. ''S pomočjo Audija nam po v naslednjih nekaj letih uspelo odpraviti težave,'' je povedal Italijan.

Sodelovanje Valentina Rossija in Ducatija v zadnjih dveh sezonah bi lahko opisali po principu toplo-hladno. Ne glede na pretekle rezultate, ki niso odražali predhodnih uspehov devetkratnega svetovnega prvaka, pa Italijan ne namerava vreči puške v koruzo. ''Govorim kot nekdo, ki ostaja pri Ducatiju,'' je v svojem slogu povedal Rossi. ''Verjeti moramo, da bomo s pomočjo Audija rešili naše težave. Po pogovoru z njimi sem bil zadovoljen, ker so polni zagona, da izboljšajo motor. O prihodnosti se bomo pogovarjali prihodnji teden,'' je dodal Italijan.

Spregovoril je tudi o stezi v Mugellu, kjer je na dosedanjih prostih treningih zabeležil sedmo oziroma deveto mesto. Na domači dirki je bil v preteklosti nadvse uspešen, saj jo je dobil že devetkrat. ''Pred dvema letoma sem grdo padel, vendar imam tudi cel kup lepih spominov. To je odlična steza in vedno smo deležni fantastične atmosfere. Rad dirkam tu, ker je veliko navijačev zelo blizu steze. Potrudili se bomo, da bomo ta vikend še hitrejši. V Nemčiji nam ni šlo slabo, a tukaj moramo začeti bolje, da obdržimo stik v vodilnimi,'' je povedal Rossi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.