Šport > Moto športi
23 ogledov

Rossi napovedal povratek med najboljše

Valentino Rossi Jerez Reuters
Drugi prosti trening pred VN Španije v Jerezu je v dežju dobil Dani Pedrosa. Z drugim mestom je svoje navijače po dolgem času končno razveselil Valentino Rossi. Jorge Lorenzo tretji, Casey Stoner četrti.

"Smo konkurenčni v dežju. Upam, da bo še naprej deževalo," je po koncu drugega prostega treninga pred VN Španije v Jerezu dejal sedemkratni svetovni prvak v kraljevem razredu Valentino Rossi (Ducati). The Doctor je na mokri progi zaostal le za Danijem Pedroso (Honda), ki ga je na koncu ugnal za dobrih šest desetink sekunde. Očitno je Ducati na mokri stezi veliko bolj konkurenčen, kar je z odličnim petim mestom dokazal tudi Američan Nicky Hayden.

Za Rossijem je na tretjem mestu končal zmagovalec prve dirke Jorge Lorenzo (Yamaha), a je zaostal že več kot sekundo za Pedroso. Četrto mesto je osvojil aktualni svetovni prvak Casey Stoner (Honda).

Če bomo tudi v nadaljevanju dirkaškega vikenda v Jerezu spremljali boje na mokri stezi, bi se v boj za zmago, sodeč po času na prostem treningu, lahko vmešal tudi Rossi. V nasprotnem primeru pa imajo verjetno možnost za zmago le Lorenzo, Pedrosa in Stoner.

VN Španije, Jerez, drugi prosti trening:

1. Dani Pedrosa (Honda) 1:50,780
2. Valentino Rossi (Ducati) + 0,660
3. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 1,093
4. Casey Stoner (Honda) + 1,326
5. Nicky Hayden (Ducati) + 1,474
6. Andrea Dovizioso (Tech 3 Yamaha) + 2,290
7. Alvaro Bautista (Gresini Honda) + 2,386
8. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) + 2,572
9. Ben Spies (Yamaha) + 2,629
10. Stefan Bradl (LCR Honda) + 2,629

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.