Šport > Moto športi
25 ogledov

Razočarani Rossi: To je prava sramota

Valentino Rossi VN Italije Mugello EPA
Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi je prekinil svojo tišino, potem ko se je odločil, da po koncu sezone zapušča Ducati in se vrne k Yamahi, kjer je vozil pred odhodom k rdečim.

Velika italijanska ljubezen, ki so jo na začetku mnogi označili za nesmrtno, med Valentinom Rossijem in Ducatijem se je ohladila že po dveh letih. Potem ko je The Doctor z velikim pompom prišel k rdečim, zdaj s še večjim odhaja nazaj k Yamahi. Rossi se na Ducatiju ni znašel, zmaga je bila zanj oddaljena svetlobna leta, boj za naslov svetovnega prvaka pa še nekoliko dlje. Medtem ko sta se Jorge Lorenzo in Casey Stoner borila za prvaka, je Rossi životaril na osmem, devetem, desetem ali celo še nižjem mestu. Po letu in pol trdega dela, ki pa ni obrodilo sadov, je Rossiju dokončno prekipelo. Ljubljenec tifozov se je odločil, da se po koncu letošnje sezone vrne k Yamahi, kjer mu bo družbo v garaži znova delal Jorge Lorenzo.

Rossi se je po objavi novice zavil v molk, zdaj pa prek Twitterja le oglasil. "Res je prava sramota, da z Ducatijem nismo bili konkurenčni. Meni in fantom bi bilo lepo, če bi vse skupaj delovalo. Trudili se bomo do konca. Do konca je še osem dirk, dali bomo vse od sebe, da odpeljemo še nekaj dobrih dirk," je pred nadaljevanjem sezone zapisal Rossi in ob prihodu na naslednjo dirko v Indianapolisu dejal, da bi se zdaj rad osredotočil le na dirkanje.

Šef Ducatija Vito Guareschi je pozdravil konec drame okoli Rossijeve vrnitve k Yamahi, saj se moštvo znova lahko osredotoči le na dogajanje na stezi: "Zadnji meseci so bili zelo napeti za vse nas, zdaj pa so stvari jasne. Znova se lahko osredotočimo na dogajanje na stezi, da bosta Hayden in Vale sezono končala v pozitivnem slogu."

Ducati uradno še ni objavil, kdo bo Rossija zamenjal na drugem tovarniškem dirkalniku, a v zakulisju se največkrat omenja Andrea Dovizioso, ki v letošnji sezoni skupaj s Calom Crutchlowom navdušuje pri poltovarniškem moštvu Tech 3 Yamaha. Drugi dirkač Ducatija Nicky Hayden ima pogodbo tudi za naslednjo sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.