"Lorenzo mora začeti premagovati Stonerja"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vodja Lorenzovega dela Yamahine tovarniške ekipe Wilco Zeelenberg se zaveda, da mora njegov dirkač začeti zmagovati, saj bo v nasprotnem primeru ostal brez možnosti proti Caseyju Stonerju (Honda) v boju za naslov svetovnega prvaka.
Oglej si celoten članek

Jorge Lorenzo (Yamaha) je praktično še edini, ki Caseyju Stonerju (Honda) še lahko odvzame drugi naslov svetovnega prvaka v razredu MotoGP. Prednost Avstralca pred Špancem sedem dirk pred koncem znaša 32 točk. Vodja Lorenzove ekipe Wilco Zeelenberg se zaveda, da je skrajni čas, da njegov dirkač začne zmagovati in zmanjševati zaostanek za Stonerjem. "Če želimo osvojiti prvenstvo, moramo začeti zmagovati in premagovati Caseyja. To bo zelo težko, toda smo pripravljeni," pravi Zeelenberg, ki je prepričan, da je legendarna steza v Indianapolisu pisana na kožo dirkalniku Yamahe. "Na progi v Indianapolisu res zelo uživam. Spominjam se čudovitih trenutkov, kot so stopničke iz let 2008 in 2010 ter zmaga iz leta 2009," pred drugim dirkaškim vikendom onkraj velike luže v letošnji sezoni pravi Lorenzo, ki je odločen, da bo tokrat dirko končal pred Stonerjem: "Sem v dobri formi in pripravljen, da nadomestim izgubljeno v Brnu, kjer sem izgubil zaradi napake. Upam, da bom z dobro energijo, ki jo čutim na tem dirkališču, ostal v boju za naslov."

Stoner v nasprotju z Lorenzom v Indianapolisu še ni slavil. Še najboljši je bila leta 2008, ko je končal na četrtem mestu, medtem ko prejšnjo sezono konca dirke ni dočakal na motociklu. Kljub temu je Avstralec odločen, da po zmagi v Laguni Seci dobi tudi drugo letošnjo dirko v ZDA in še poveča svojo prednost v skupnem seštevku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.