Šport > Moto športi
18 ogledov

"Lorenzo mora začeti premagovati Stonerja"

motogp mugello vn italije 2011 Reuters
Vodja Lorenzovega dela Yamahine tovarniške ekipe Wilco Zeelenberg se zaveda, da mora njegov dirkač začeti zmagovati, saj bo v nasprotnem primeru ostal brez možnosti proti Caseyju Stonerju (Honda) v boju za naslov svetovnega prvaka.

Jorge Lorenzo (Yamaha) je praktično še edini, ki Caseyju Stonerju (Honda) še lahko odvzame drugi naslov svetovnega prvaka v razredu MotoGP. Prednost Avstralca pred Špancem sedem dirk pred koncem znaša 32 točk. Vodja Lorenzove ekipe Wilco Zeelenberg se zaveda, da je skrajni čas, da njegov dirkač začne zmagovati in zmanjševati zaostanek za Stonerjem. "Če želimo osvojiti prvenstvo, moramo začeti zmagovati in premagovati Caseyja. To bo zelo težko, toda smo pripravljeni," pravi Zeelenberg, ki je prepričan, da je legendarna steza v Indianapolisu pisana na kožo dirkalniku Yamahe. "Na progi v Indianapolisu res zelo uživam. Spominjam se čudovitih trenutkov, kot so stopničke iz let 2008 in 2010 ter zmaga iz leta 2009," pred drugim dirkaškim vikendom onkraj velike luže v letošnji sezoni pravi Lorenzo, ki je odločen, da bo tokrat dirko končal pred Stonerjem: "Sem v dobri formi in pripravljen, da nadomestim izgubljeno v Brnu, kjer sem izgubil zaradi napake. Upam, da bom z dobro energijo, ki jo čutim na tem dirkališču, ostal v boju za naslov."

Stoner v nasprotju z Lorenzom v Indianapolisu še ni slavil. Še najboljši je bila leta 2008, ko je končal na četrtem mestu, medtem ko prejšnjo sezono konca dirke ni dočakal na motociklu. Kljub temu je Avstralec odločen, da po zmagi v Laguni Seci dobi tudi drugo letošnjo dirko v ZDA in še poveča svojo prednost v skupnem seštevku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.