Lorenzo na tleh več kot na motorju

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec Marc Marquez (Honda) bo nedeljsko motociklistično dirko svetovnega prvenstva za VN Nemčije na Sachsenringu začel s prvega startnega mesta.
Oglej si celoten članek

V elitnem razredu motoGP bosta Špancu družbo v prvi vrsti delala še rojak Hector Barbera (Ducati) in Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

Vodilni v skupnem seštevku Marquez, ki na tem prizorišču že šest let ne pozna poraza, ni imel težav v kvalifikacijah v Nemčiji, precej več pa njegov najbližji zasledovalec, rojak Jorge Lorenzo (Yamaha).

Svetovni prvak je po slabem treningu v petek, ko je bil le 16., ter po dveh padcih v kvalifikacijah - enkrat  je padel tudi na prostem treningu - pristal na skromnem 11. mestu, kar je njegova najslabša kvalifikacijska uvrstitev v zadnjih treh letih.

Iz druge vrste bodo v motoGP začeli Italijan Danilo Petrucci (Ducati) ter Španca Pol Espargaro (Yamaha) in Maverick Vinales (Suzuki). Od sedmega do devetega mesta pa so se v kvalifikacijah zvrstili Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), Španec Aleix Espargaro (Suzuki) in Italijan Andrea Ianonne (Ducati).

V SP ima vodilni Marquez 145 točk, drugi Lorenzo 121, tretji je Rossi s 103.

V šibkejših razredih moto2 in moto3 so bili v kvalifikacijah najboljši Japonec Taakaaki Nakagami, Francoz Johann Zarco in Španec Alex Rins ter Italijana Enea Bastianini in Andrea Locatelli in Španec Aron Canet.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.