Šport
28 ogledov

Lorenzo na tleh več kot na motorju

jorge lorenzo EPA
Španec Marc Marquez (Honda) bo nedeljsko motociklistično dirko svetovnega prvenstva za VN Nemčije na Sachsenringu začel s prvega startnega mesta.

V elitnem razredu motoGP bosta Špancu družbo v prvi vrsti delala še rojak Hector Barbera (Ducati) in Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

Vodilni v skupnem seštevku Marquez, ki na tem prizorišču že šest let ne pozna poraza, ni imel težav v kvalifikacijah v Nemčiji, precej več pa njegov najbližji zasledovalec, rojak Jorge Lorenzo (Yamaha).

Svetovni prvak je po slabem treningu v petek, ko je bil le 16., ter po dveh padcih v kvalifikacijah - enkrat  je padel tudi na prostem treningu - pristal na skromnem 11. mestu, kar je njegova najslabša kvalifikacijska uvrstitev v zadnjih treh letih.

Iz druge vrste bodo v motoGP začeli Italijan Danilo Petrucci (Ducati) ter Španca Pol Espargaro (Yamaha) in Maverick Vinales (Suzuki). Od sedmega do devetega mesta pa so se v kvalifikacijah zvrstili Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), Španec Aleix Espargaro (Suzuki) in Italijan Andrea Ianonne (Ducati).

V SP ima vodilni Marquez 145 točk, drugi Lorenzo 121, tretji je Rossi s 103.

V šibkejših razredih moto2 in moto3 so bili v kvalifikacijah najboljši Japonec Taakaaki Nakagami, Francoz Johann Zarco in Španec Alex Rins ter Italijana Enea Bastianini in Andrea Locatelli in Španec Aron Canet.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.