Lorenzo z rekordom proge ''udaril po mizi''

Foto: Reuters motogp jorge lorenzo Foto: Reuters motogp jorge lorenzo marquez rossi Foto: Reuters motogp marc marquez Foto: Reuters motogp jorge lorenzo rossi Foto: Reuters motogp jorge lorenzo marquez Foto: Reuters motogp valentino rossi Foto: Reuters motogp jorge lorenzo
Svetovni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha) je bil najhitrejši na kvalifikacijah pred dirko za VN Avstralije v razredu motoGP in s tem poslal jasno sporočilu rojaku Marcu Marquezu, ki je dosegel drugi čas.
Oglej si celoten članek

Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) bo tekmo svetovnega prvenstva v motociklizmu na Phillip Islandu začel s prvega startnega mesta. Na dirki za veliko nagrado Avstralije bo v kraljevskem razredu motoGP za svetovnim prvakom z drugega mesta startal njegov rojak Marc Marquez (Honda), s tretjega pa Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

Lorenzo, ki bo devetič letos in 28. v karieri začel s prvega startnega mesta, je postavil tudi rekord proge. S časom minute, 27 sekund in 899 tisočink je izboljšal prejšnji rekord, ki ga je imel doslej v lasti Avstralec Casey Stoner iz leta 2008 (1:28,665).

Težave za Marqueza

Španec Marc Marquez (Honda), ki vodi v skupnem seštevku letošnjega SP, je imel na treningu kar nekaj težav in deset minut pred koncem padel z motorja, vendar jo je odnesel brez posledic; podobno se mu je zgodilo že na petkovem treningu.

Tri dirke pred koncem prvenstva ima Marquez v skupnem seštevku prvenstva 298 točk, Lorenzo, njegov prvi zasledovalec ima 255 točk, le točko manj pa ima Španec Dani Pedrosa (Honda), ki je zmagal pred tednom dni v Maleziji.

VN Avstralije, motoGP, kvalifikacije:

1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 1:27.899
2. Marc Marquez (Špa/Honda) +0.221
3. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) +0.748
4. Alvaro Bautista (Špa/Gresini Honda) +0.814
5. Dani Pedrosa (Špa/Honda) +0.849
6. Cal Crutchlow (VB/Tech 3 Yamaha) +0.910
7. Bradley Smith (VB/Tech 3 Yamaha) +1.042
8. Nicky Hayden (ZDA/Ducati) +1.396
9. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) +1.761
10. Andrea Iannone (Ita/Pramac Racing Team) +1.857

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.