Lorenzu ob padcu zvilo ploščico: ne bo dirkal!

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni prvak v razredu motoGP, Španec Jorge Lorenzo, bo moral zaradi padca na treningu izpustiti nedeljsko dirko na Sachsenringu in oditi na novo operacijo.
Oglej si celoten članek

Herojski povratek Jorgeja Lorenza, drgugouvrščeni v skupnem seštevku je manj kot 48 ur po operaciji ključnice nastopil in na petem mestu tudi končal zadnjo dirko v Assnu, je bil v boju za ubranitev naslova prvaka očitno zaman, potem ko je Španec znova grdo padel na petkovem trenigu pred dirko za veliko nagrado Nemčije na Sachsenringu.

Majorčan je v desetem ovinku izgubil nadzor nad svojo yamaho in se močno udaril v levo ramo, zaradi nove poškodbe pa bo moral še drugič v manj kot treh tednih pod nož in je zato tudi izgubljen za nedeljsko dirko.

Zvita ploščica iz titana, vijaki na mestu

"Odpeljali so ga v kliniko, kjer so preiskave pokazale, da je osem vijakov v njegovi rami na mestu, titanska ploščica pa se je ob udarcu zvila," so na uradni spletni strani tekmovanja (www.motogp.com) sporočili organizatorji.

26-letnemu dirkaču so vijake in ploščico vstavili pri omenjeni operaciji pred dvema tednoma, ko si je v Assnu zlomil ključnico, nato pa se po operaciji v Barceloni vrnil pravočasno in dirko končal na petem mestu. Zdaj bo v lovu za vodilnim Danijem Pedroso (Honda) moral stisniti zobe pred dirko v Laguni Seci

"Odločil sem se, da grem domov in si opomorem po današnji nesreči na Sachsenringu," je Lorenzo sporočil prek spletne strani Yamahe (www.yamahamotogp.com). "Raje se bom osredotočil na operacijo, s katero mi bodo popravili ploščico, ki se mi je žal zvila ob nesreči. Skušal si bom opomoči in se vrniti takoj, ko bo mogoče."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.