Šport > Moto športi
26 ogledov

Lorenzu ob padcu zvilo ploščico: ne bo dirkal!

Lorenzo Yamaha motoGP moto GP motociklizem Sachsenring VN Nemčije boksi EPA
Svetovni prvak v razredu motoGP, Španec Jorge Lorenzo, bo moral zaradi padca na treningu izpustiti nedeljsko dirko na Sachsenringu in oditi na novo operacijo.

Herojski povratek Jorgeja Lorenza, drgugouvrščeni v skupnem seštevku je manj kot 48 ur po operaciji ključnice nastopil in na petem mestu tudi končal zadnjo dirko v Assnu, je bil v boju za ubranitev naslova prvaka očitno zaman, potem ko je Španec znova grdo padel na petkovem trenigu pred dirko za veliko nagrado Nemčije na Sachsenringu.

Majorčan je v desetem ovinku izgubil nadzor nad svojo yamaho in se močno udaril v levo ramo, zaradi nove poškodbe pa bo moral še drugič v manj kot treh tednih pod nož in je zato tudi izgubljen za nedeljsko dirko.

Zvita ploščica iz titana, vijaki na mestu

"Odpeljali so ga v kliniko, kjer so preiskave pokazale, da je osem vijakov v njegovi rami na mestu, titanska ploščica pa se je ob udarcu zvila," so na uradni spletni strani tekmovanja (www.motogp.com) sporočili organizatorji.

26-letnemu dirkaču so vijake in ploščico vstavili pri omenjeni operaciji pred dvema tednoma, ko si je v Assnu zlomil ključnico, nato pa se po operaciji v Barceloni vrnil pravočasno in dirko končal na petem mestu. Zdaj bo v lovu za vodilnim Danijem Pedroso (Honda) moral stisniti zobe pred dirko v Laguni Seci

"Odločil sem se, da grem domov in si opomorem po današnji nesreči na Sachsenringu," je Lorenzo sporočil prek spletne strani Yamahe (www.yamahamotogp.com). "Raje se bom osredotočil na operacijo, s katero mi bodo popravili ploščico, ki se mi je žal zvila ob nesreči. Skušal si bom opomoči in se vrniti takoj, ko bo mogoče."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.