Lorenzu prvi "pole", Rossi šele 12.

Foto: EPA
Foto: EPA
V Dohi se bo v nedeljo začelo svetovno motociklistično prvenstvo. V kraljevem razredu, v moto GP, bo uvodno preizkušnjo, veliko nagrado Katarja, z najboljšega startnega položaja začel svetovni prvak iz leta 2010 Španec Jorge Lorenzo na Yamahi, ki je v kvalifikacijah prehitel branilca naslova, voznika Honde, Avstralca Caseyja Stonerja.
Oglej si celoten članek

Uspeh Yamahe sta s tretjim in četrtim časom dopolnila Britanec Cal Crutchlow in Američan Ben Spies, peti je bil Nicky Hayden (Ducati), šesti Andrea Dovicioso (Yamaha), sedmi Dani Pedrosa (Honda), šele 12. pa Valentino Rossi (Ducati).

V razredu Moto 2 je bil najhitrejši Švicar Thomas Lüthi (Suter) pred moštvenim kolegom Marcom Marquezom in Italijanom Andreo Iannonejem (Speed Up), v razredu moto 3 pa Nemec Sandro Cortese (KTM) pred Špancem Maverickom Vinalesom (Honda) in Francozom Louisom Rossijem (Honda).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.